stiri Braila – debraila.ro

Ministrul Agriculturii l-a laudat pe Popa, candidat PNL la Camera Deputatilor

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, s-a aflat astăzi în județul Brăila într-o vizită electorală. El a fost însoțit de directorul adjunct al ANIF, Adrian Constantin Bîrzoi, cei doi participând la o conferință de presă alături de candidații PNL la alegerile parlamentare Alexandru Popa (Camera Deputaților) și Alexandru Bucălău (Senat).

Oros l-a lăudat pe Popa, care ca fermier a accesat fonduri europene și „are și prima cooperativă înființată, am înțeles că are un proiect pe un depozit de 1,4 milioane euro, lucrează 2100 ha, are absorbite până acum 12 milioane euro pe fonduri europene, are două proiecte depuse pentru Măsura 4.3, pentru reabilitarea infrastructurii secundare de irigații. De aceea, împreună cu domnia sa ne vom întâlni și cu alți fermieri din județ, pentru a discuta problemele fermierilor din județul Brăila”.

Oros a amintit despre faptul că a apărut de curând o lege „care era foarte bine dacă ar fi apărut acum 20 sau 25 de ani”, care modifică Legea 17 privind vânzarea terenurilor și care „încearcă să reglementeze unele probleme apărute pe parcursul anilor”.

Ministrul a precizat însă cu referire la noua lege că „trebuie să modificăm foarte urgent unele aspecte, pentru că această lege spune că toate tranzacțiile începute și demarate, chiar dacă au apărut înainte de 13 octombrie – când legea a fost promulgată -, trebuie finalizate pe noua procedură. Asta a dat peste cap activitatea primăriilor, a notarilor, a avocaților, plus părțile implicate în contractele respective de vânzare cumpărare. Avem o presiune foarte mare pentru a face un lucru normal: de a spune că pentru tranzacțiile începute înainte de 13 octombrie se păstrează vechea procedură”.

Comentarii