stiri Braila – debraila.ro

Mega-retea de traficanti de etnobotanice la Braila | Peste 80 de persoane audiate, dintre care 15 sunt cercetate penal

Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Braila, cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale a Politiei Romane, au destructurat doua grupari infractionale din Braila si Galati, specializate in trafic cu substante susceptibile a avea efecte psihoactive.

Astfel, la data de 21 februarie, politistii structurilor de combatere a criminalitatii organizate din Braila, Galati si Vrancea au efectuat 18 perchezitii domiciliare in municipiile Braila si Galati.

Actiunea a vizat destructurarea a doua grupuri infractionale organizate care au actionat in mod coordonat, in cele doua municipii, in scopul obtinerii de venituri ilicite din efectuarea, fara drept, de operatiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

La activitati au participat si politisti din cadrul B.C.C.O. Galati si S.C.C.O. Vrancea, luptatori de la actiuni speciale si de la investigatii criminale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila, precum si jandarmi.

In fapt, din cercetari a reiesit ca, incepand cu anul 2016, membrii grupurilor infractionale ar fi procurarat, transportat si pus in vanzare fragmente vegetale denumite generic „etnobotanice”, in care s-au pus in evidenta substante psihoactive din clasa cannabinoizilor sintetici.

Au fost puse in executare 88 de mandate de aducere. 15 persoane sunt cercetate in cauza, dintre care 4 au fost retinute, urmand a fi prezentate magistratilor, cu propunere de arestare preventiva.

Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Vom reveni cu detalii!

Comentarii