stiri Braila – debraila.ro

Mega razie in judetul Braila | Peste 700 de masini trase pe dreapta si amenzi de 124.000 de lei

La sfarsitul saptamanii trecute, politistii din intreaga tara au actionat, in sistem integrat, pentru prevenirea faptelor antisociale si a accidentelor rutiere, pentru linistea si siguranta oamenilor si combaterea ilegalitatilor de orice gen.

In perioada 12-14 mai, politistii braileni, au actionat atat in municipiu, cat si in judet, pentru mentinerea unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica, prevenirea si combaterea faptelor ilegale, precum si a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Politistii de ordine publica, politie rutiera, de investigatii criminale, de la investigarea criminalitatii economice, din cadrul formatiunii de arme, explozivi si substante periculoase si luptatori de interventie rapida au fost angrenati in actiunile preventiv-reactive.

Pe timpul activitatilor desfasurate, au fost verificate 90 de societati comerciale si 32 de paznici, legitimate 616 persoane, dintre care 26 au fost controlate corporal sumar, si oprite in trafic 706 autovehicule, fiind testati cu aparatul etolitest 111 conducatori auto.

totodata, politistii au constatat 24 de infractiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulatiei), au aplicat 523 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 124.000 de lei, si au confiscat bunuri in valoare de peste 3.000 de lei.

siguranta rutiera si salvarea de vieti sunt, de asemenea, prioritati ale politistilor braileni.

astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulatie, politistii rutieri au desfasurat activitati in urma carora au aplicat 344 de sanctiuni contraventionale, ca urmare a incalcarii normelor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Dintre acestea, 65 au fost aplicate pentru traversarea neregulamentara, 95 pentru incalcarea regimului legal de viteza, iar restul pentru alte abateri de la normele rutiere.

Ca masura complementara, politistii au retinut 16 permise de conducere si au retras 14 certificate de inmatriculare auto.

Comentarii