stiri Braila – debraila.ro

Mega-dosarul „Proxenetii din Brailita” | Lista PEDEPSELOR primite de cei 16 inculpati: Itza, 11 ani si 4 luni; Stoinescu, 9 ani si 4 luni – cele mai mari pedepse | Doar 4 inculpati au recunoscut faptele, primind PEDEPSE CU SUSPENDARE

Dupa patru ani si jumatate de la momentul in care DIICOT Braila a efectuat nu mai putin de 34 de perchezitii domiciliare intr-un mega-dosar de proxenetism care il are in prim-plan pe Mihai Tudorache, zis „Itza” (48 ani) – finul lui Marian Buricea, Tribunalul Braila a pronuntat prima sentinta. Ultimul cuvant il vor avea judecatorii de la Curtea de Apel Galati.

Alaturi de „Itza”, procurorii au trimis in judecata alte 15 persoane – 13 barbati si 2 femei. Acuzatiile sunt: constituirea unui grup infractional organizat, proxenetism, spalare de bani, trafic de persoane, santaj si detinere de droguri.

„Itza”, considerat de procurori ca fiind liderul gruparii, a primit cea mai mare pedeapsa, respectiv 11 ani si 4 luni de inchisoare. Robert Stoinescu, „locotenetul” lui Marian Tudorache, a fost condamnat la 9 ani si 4 luni de inchisoare. Doar patru dintre cei 16 inculpati au cerut instantei sa fie judecati in procedura recunoasterii invinuirii.

ACUZATIILE

Zeci de fete care au practicat prostitutia in mai multe tari din Europa au fost audiate de procurori in acest dosar. Mai toate tinerele audiate de procurorii antimafia, cu doar cateva exceptii, au declarat ca nu au fost obligate sa se prostitueze. Au recunoscut ca au avut relatii amoroase cu unii dintre inculpati, precizand insa ca au hotarat in mod voluntar sa isi vanda trupurile in strainatate.

„Itza” ar fi fost capul gruparii, procurorii DIICOT aratand ca barbatul primea sume de bani de la alti inculpati, care, dupa declaratiile unora dintre martore, erau „cateii lui”. Telefoanele inculpatilor au fost puse sub supraveghere inca din 2013, in dosar ajungand stenograme din convorbiri si sms-uri.

Din stenograme reiese ca „Itza” le cerea unora dintre inculpati, aflati in strainatate, sa ii trimita bani. Exista si transcrieri ale unor convorbiri cu fete, pe care le intreba daca au facut bani, unele dintre ele plangandu-se ca „nu se castiga”.

Tudorache nu a recunoscut acuzatiile, spunandu-le procurorilor DIICOT ca, incepand cu anul 2008, a calatorit in foarte multe tari din Europa in vacante sau pentru a cumpara autoturisme second-hand. Barbatul a recunoscut ca primit diverse sume de bani de la mai multe persoane, sustinand ca e vorba de rate la autoturismele vandute sau imprumuturi personale.

Potrivit DIICOT Braila, liderul gruparii coordona activitatile externe de trafic de persoane si proxenetism, asigurand protectia membrilor grupului, dandu-le informatii referitoare la locurile in care pot fi obtinute sume importante de bani si la modul in care trebuia sa le determine pe tinere sa se prostitueze, primind in mod direct, sau prin intermediul altor persoane, o parte din banii obtinuti de persoanele pe care le coordona sau carora le asigura protectia.

LISTA PEDEPSELOR:

Marian Tudorache, zis „Itza”: 11 ani si 4 luni

Robert Florentin Stoinescu: 9 ani si 4 luni

Marius Alin Moldoveanu: 5 ani

Stefanita Cristian Moldoveanu: 4 ani

Valentin Sava: 4 ani si 4 luni

Cosmin Dumitrel Vlad: 3 ani

Erol Cosmin Streche: 3 ani cu SUSPENDARE

Laurentiu Catalin Bogdan: 2 ani si 6 luni cu SUSPENDARE

Costel Cristian Bogdan: 5 ani si 2 luni

Ramona Constanta Salvet: 2 ani si 6 luni cu SUSPENDARE

Mihaela Tudorache, sotia lui Itza: 2 ani si 6 luni cu SUSPENDARE

Valentin Matei: 6 ani si 6 luni

Madalin Antohi (in procedura recunoasterii invinuirii): 3 ani cu SUSPENDARE

Ionel Nicolae Constantinescu (in procedura recunoasterii invinuirii): 1 an si 6 luni cu SUSPENDARE

Raimond Anghelus Gutui (in procedura recunoasterii invinuirii): 1 ani si 6 luni cu SUSPENDARE

Florin Iarca (in procedura recunoasterii invinuirii): amenda penala

Exclusiv | DETALII din dosarul cu zeci de perchezitii | Mai toate fetele audiate au spus ca se prostituau de bunavoie | Sute de transferuri Wester Union si interceptari telefonice

Exclusiv | Fetele „muncitoare” ale Brailei: zeci de tinere plecate in Europa si discutiile cu iubitii care asteptau la Western Union | „Cristi, daca vrei ca doar femeia sa-ti faca vreo avere, nu sunt eu aia!”

Comentarii