stiri Braila – debraila.ro

Medicul Ionita (PNL): „Oamenii pleaca nemultumiti de la UPU pentru ca sunt foarte multi non-urgente. Medicii de la UPU isi fac treaba, dar nu ii apara nimeni”

Antoneta Ionita, fost medic-sef al Unitatii de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judeten, in prezent candidat PNL pentru Camera Deputatilor, a declarat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca foarte multe dintre cazurile care ajung la UPU sunt non-urgente, motiv pentru care se ajunge la mult discutatele perioade lungi de asteptare pana cand un medic vede pacientul.

„La UPU se face treaba. Oamenii pleaca nemultumiti de la UPU pentru ca sunt foarte multi non-urgente si trebuie sa ajunga catre medicina de familie. (…) Noi, medicii de familie, suntem mult mai uniti, dar pe cei de la UPU nu ii apara nimeni. Sa stiti ca sunt niste oameni care muncesc foarte mult. Orice padure are uscaciuni, dar acolo sunt oameni care isi fac treaba. Oamenii care mai sunt acolo vor sa isi faca treaba. Sunt foarte putini medici. (…) La UPU nu toti sunt urgente. Pacientul cand vine stie ca el e o urgenta, crede ca e cel mai urgent dintre toti”, a spus Ionita.

Medicul a mai precizat ca UPU functioneaza cu un singur medic, care consulta aproximativ 200 de pacienti pe zi: „E foarte obosit si medicul acesta. Toti au si probleme de sanatate, dar cu toate astea vin si o fac. Trebuie lasati sa-si faca treaba.”  

Comentarii