stiri Braila – debraila.ro

Medicul Ionita (PNL), despre pacientii neasigurati: ”Nu-si gasesc de serviciu, dar de dimineata ii vezi in carciuma. Cad pe strada, se lovesc la cap si ajung la Urgente. Din banii nostri, ai contribuabililor, le platim analize”

Antoaneta Ionita, fost sef al UPU si candidat PNL pentru Camera Deputatilor, considera ca se pierde timp si bani atunci cand pacienti neasigurati, vorbind despre persoane care au consumat alcool si au cazut pe strada, ajung la Urgente. Medicul a mai relatat, in cadrul unei emisiuni la Realitatea TV Galati-Braila, un episod din perioada cand conducea UPU: ”Mi-au spus pacienti, pai cum are prioritate cel care a baut si a cazut.”

”Eu am o nemultumire legata de pacientii neasigurati, care vin mai tot timpul la Urgente. Se stie ca urgenta este gratuita, dar noi, cei care muncim, pe spinarea noastra … din spinarea noastra se duc acesti bani, de la bugetul de stat spre Sanatate. Ei nu-si gasesc de serviciu, dar de dimineata ii vezi in carciuma. Cad pe strada, se lovesc la cap, ajung la Urgente. In fiecare zi, din banii nostri, ai contribuabilior, le platim analize, tomografii, ca a cazut si s-a lovit la cap. Sunt bani care se pierd … si timp. Poate pacientul care munceste si e asigurat, vine si el si sta la coada. Trebuie sa se inteleaga ca asta, daca ai facut-o, totusi la un moment dat trebuie sa platesti. S-a exagerat un pic cu UPU, din cauza aceasta este afluxul acesta de pacienti., a spus candidatul PNL.

Ionita a mai aduagta faptul ca ar trebui ”sa plateasca” si cei care apeleaza la Ambulanta nejustificat, ”pentru lucruri care nu sunt urgente”.

Comentarii