stiri Braila – debraila.ro

Lungu, vicepresedinte PNL Braila: „Regimul comunist a construit multe. Mult mai multi romani traiesc mai prost acum decat in acele vremuri”

Consilierul judetean Danut Lungu, vicepresedinte al Organizatiei Judetene PNL, afirma ca, desi ii uraste pe „neocomunistii de astazi”, „majoritatea populatiei” din perioada regimului comunist „aveau un trai mai bun decat majoritatea populatiei de astazi”.

„Sistemul de atunci a construit multe, Romania a avut o crestere economica importanta, lucru care a dus la modernizarea ei. Eu nu sunt multumit de ce a construit ”democratia” actuala. Urasc neocomunistii de astazi dar trebuie sa recunosc ca majoritatea populatiei din acele vremuri aveau un trai mai bun decat majoritatea populatiei de astazi. In 24 de ani Romania, in epoca socialista a cunoscut o mare dezvoltare industrial-agrara. In special industria bunurilor de larg consum, industria grea. Eu cred ca si sistemul social era mai bine pus la punct. Ce s-a facut in ultimii 27 de ani? Au distrus mai tot din industrie si au transformat Romania intr-o piata de desfacere. (…) Nu discutam despre ororile comunismului, drespre puterea pumnului in gura. Eu cred ca mult mai multi romani traiesc mai prost acum decat in acele vremuri. Atunci se incuraja munca, acum se dau bani sa stea acasa”, a precizat liberalul pe o retea de socializare.

Totodata, Lungu pare ca il compara pe Nicolae Ceausescu cu domnitorul Alexandru Ioan Cuza: „Si Cuza care a realizat marea unire a fost alungat din tara dar acum este slavit. Asta-i istoria…”

Danut Lungu a distribuit pe o retea de socializare un citat atribuit filozofului si eseistului anticomunist Petre Tutea: „Cand voi muri eu, dupa mine ramane un singur mare nationalist in care sa credeti, Ceausescu. (…)  Ceausescu a fost pentru tara asta ceea ce au fost Kemal Ataturk pentru Turcia si Abdul Nasser pentru Egipt :TATAL NATIUNII! Ceausescu a scos Romania din Evul Mediu, de la lumina lumanarii, la lumina electrica, de la carul cu boi, la intreprinderi producatoare de automobile, camioane, tractoare, locomotive si avioane…
Nu stiu daca, pastrand proportiile, exista performante asemanatoare in istorie – poate Ramses cel Mare.”

Comentarii