stiri Braila – debraila.ro

Ludovic Orban, la Brăila: „Cine votează PNL, de fapt, votează PSD. Ce înțelegeți prin Opoziție, aici, la Brăila?” | Liderul Forța Dreptei a vorbit despre faptul că PNL „nu poate fi considerat un partener în bătălia cu PSD”

Fostul premier Ludovic Orban, președinte al Partidului „Forța Dreptei” și fost premier, s-a aflat, sâmbătă, la Brăila, unde a participat la un eveniment politic. Mai exact, membrii „Forța Dreptei” din județul Brăila și-au ales liderul, în persoana medicului Antoaneta Ioniță (foto), fost deputat PNL.

Printre alte subiecte abordate, în cadrul unei conferințe de presă, Orban a vorbit despre coaliția guvernamentală PSD-PNL și despre faptul că liberalii nu pot fi priviți drept „un partener în bătălia cu PSD”.

Mai mult decât atât, întrebat dacă „Forța Dreptei” ar susține candidatul PNL la Primăria Brăila, fostul prim-ministru a replicat tot cu o întrebare, însă ironică, respectiv: „Ce înțelegeți prin Opoziție, aici, la Brăila?”.

„Dacă includeți PNL în Opoziție este o introducere nerealistă. La ora actuală, PNL se află la guvernare cu PSD. De altfel, printre discuțiile pe care le au în coaliție, unde nu se înțeleg încă, se discută inclusiv de posibilitatea de a susține actualii președinți de consilii județene și primari, fie de la PSD sau PNL, iar celălalt partid să nu pună candidat. S-ar putea să se trezească conducerea județeană PNL că trebuie să-l sprijine pe Dragomir la Primărie. Și atunci, întrebarea: care este opoziția?

Atât timp cât PNL-ul este la guvernare cu PSD, cine votează PNL, de fapt, votează PSD! Cine este la guvernare cu PSD nu poate fi considerat un partener în bătălia cu PSD. Este la guvernare cu PSD! Orice înțelegere pe care o faci cu un PNL aflat la guvernare cu PSD și care nu mai are nicio legătură cu liberalismul, de fapt, servește PSD”, a declarat Ludovic Orban.

Comentarii