stiri Braila – debraila.ro

Lucrările de achiziție date geofizice din județele Buzău, Brăila și Ialomița se apropie de final

Proiectul de prospectare geofizică început în aceasta toamnă de către Hunt Oil Company of Romania, având ca furnizor de servicii compania Prospecțiuni SA, se apropie final. În această etapă, reprezentanții Prospecțiuni susțin că principalul element îl reprezintă încheierea ciclului de activități care a stat la baza demarării lucrărilor în județele Buzău, Brăila și Ialomița, si anume menținerea unei bune relații cu localnicii și autoritățile implicate în proiect.

„Punem mare preț pe comunicarea directă cu fiecare persoană în parte. Este important ca localnicii să înțeleagă ceea ce facem, și îi încurajam constant să ni se adreseze dacă au întrebări sau nelămuriri. Fiecare discuție este personalizată în funcție de om, pentru că ne dorim ca toata lumea să aibă de câștigat. De peste 65 de ani, de când lucrăm în Romania, am revenit de mai multe ori în aceleași locuri și vom mai reveni în funcție de interesul pentru zona respectivă. Ca în orice domeniu de activitate, o cercetare se reia la anumite perioade de timp, în funcție de noile tehnologii apărute. De asemenea, o cercetare se poate relua și în funcție de strategia statului în ceea ce privește domeniul respectiv. De aceea este important să știm că ne putem întoarce oricând, în orice zona a țării. Trăinicia relației cu localnicii a stat dintotdeauna la baza activității noastre și ne bucură faptul că am reușit să consolidam acest aspect cu ocazia proiectului derulat în județele Buzău, Brăila și Ialomița”, a declarat Marius Milea, Director General Prospecțiuni.

Care sunt mai exact pașii incluși în etapa finală a lucrărilor?

Compania Prospecțiuni susține un mediu de lucru definit prin etică, transparență și respect reciproc, iar toate proiectele se derulează conform acestor principii. Astfel, la finalul oricărei lucrări, echipele de lucru ale companiei urmăresc o procedura strictă: mai întâi semnează un acord de încheiere a proiectului cu instituțiile locale implicate, strâng toate materialele folosite pe terenurile cuprinse în perimetrul de lucru și le mulțumesc localnicilor pentru ajutorul acordat. Ulterior îndepărtării echipamentelor de înregistrare a datelor geofizice, reprezentanții Prospecțiuni vor inspecta aliniamentele pentru a verifica dacă toate materialele au fost strânse, pentru a restabili orice potențială perturbare și pentru a se asigura că, în eventualitatea producerii unor daune accidentale, s-au oferit compensațiile aferente. În cazul producerii unor daune agricole temporare în urma activității de prospectare, acestea sunt compensate integral, toate măsurile și calculele fiind în avantajul utilizatorului de teren. Valoarea compensațiilor este stabilită în urma unui calcul obiectiv care include suprafața terenului, prețul pieței pentru cultura respectivă și producția la hectar. În plus, în timpul sau după finalizarea lucrărilor, localnicii își pot desfășura activitățile agricole fără nicio problemă, cu o productivitate la fel de mare ca înainte.

Pentru o informare corectă și promptă, localnicii pot contacta cu încredere reprezentanții Prospecțiuni la numerele de telefon 0731 320 900 sau 0732 669 382, sau la adresa de email office@prospectiuni.com.

Comentarii