stiri Braila – debraila.ro

LISTA localitatilor din judetul Braila unde se aplica noile restrictii adoptate de Guvern

Pe 25 martie, in judetul Braila exista o singura localitate in care incidenta depaseste 7,5 la 1.000 de locuitori, respectiv satul Bratesu Vechi (comuna Surdila Greci), unde exista un singur caz de infectare cu noul coronavirus la 112 locuitori.

In acelasi timp, incidenta depaseste 4 la 1.000 de locuitori in 3 localitati: sat Berlesti – orasul Ianca (6,58) si sat Varsatura – comuna Chiscani (6,50).

Incidenta in municipiul Braila este de 3,23 cazuri la 1.000 de locuitori in ultimele 14 zile.

NOILE RESTRICTII

Guvernul a aprobat, joi seara, noile restrictii pentru limitarea raspandirii infectiilor cu coronavirus.

Potrivit documentului adoptat de Guvern, in localitatile cu o incidenta mai mare de 7,5 cazuri la mia de locuitori va fi interzisa circulatia in afara locuintei dupa ora 20:00, cu doua ore mai devreme fata de restul localitatilor. Masura se va aplica si in localitatile in care incidenta este mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori insa doar in zilele de vineri, sambata si duminica.

De asemenea, magazinele vor fi inchise de la ora 18:00 in zilele de vineri, sambata si duminica in localitatile cu o rata mai mare de 4 la mia de locuitori, iar acolo unde incidenta este mai mare de 7,5 cazuri la mie, masura se va aplica pe tot parcursul saptamanii.

Se inchid si salile de fitness in localitatile cu o rata mai mare de 4 la mie. In acelasi timp, Guvernul a luat mai multe decizii pentru a permite circulatia in Noaptea de Inviere.

Comentarii