stiri Braila – debraila.ro

LIMBAJ GOLĂNESC. Un ales PNL Brăila după ce a fost criticat: „Dacă ne întâlnim, te voi scuipa!” | Un fost membru PNL îi reproșase lui Sandu, consilier municipal, că e incompetent și are dificultăți în a scrie corect în limba română

„Fără rușine îți transmit că, dacă ne întâlnim, te voi scuipă…”. Acesta este mesajul public al unui ales local plătit să îi reprezinte pe brăileni, respectiv consilierul local municipal Marius George Sandu (foto jos), transmis unui internaut care l-a criticat în termeni civilizați pe rețelele de socializare.

Sandu este membru PNL Brăila și se pare că va candida pentru un nou mandat, tot pe lista liberalilor pentru Consiliul Local Municipal, chiar pe un loc eligibil.

Liberalul Marius George Sandu a devenit cunoscut opiniei publice după ce, într-o ședință a Consiliului Local Municipal, s-a exprimat cu mare dificultate, citind greoi și făcând grave dezacorduri. (VIDEO – CLICK AICI).

Totodată, acesta a publicat pe Facebook numeroase mesaje cu teme politice și administrative, însă pline de greșeli gramaticale flagrante: „tranvaie”, „numirile e o combinație și poate aduce”, „denumirea date de el”, „transformarea libertăți naționale”, „s-a suprapus ideia” etc.

Tocmai de la modul în care consilierul municipal PNL face praf limba română cu aproape fiecare ocazie – în Consiliul Local Municipal sau pe Facebook – au plecat și criticile lui Cristian Techiu, membru PNL Brăila în perioada iulie 2014-decembrie 2015 și fost candidat independent la Primăria Brăila în 2016.

Techiu a comentat, pe rețelele de socializare, despre alesul local PNL că este incompetent și că ar fi trebuit să fie „pedepsit” de cadrele didactice „în timpul școlii” pentru stilul agramat în care scrie mesaje politice sau administrative.

„Atingerea adusă onoarei unei întregi comunități prin incompetența dumneavoastră se pedepsește la vot! Atingerea adusă populației unui oraș prin „șmecheriile” și jocurile politice pe care le faceți în interes personal ori interese de grup ar trebui să vă dea de gândit, stimabile! În ceea ce privește gramatica limbii române aceea trebuia să vă pedepsească învățătorii și profesorii în timpul școlii! Punct!”, a notat Cristian Techiu.

Replica: „Atât la dus capul!”

În replică, consilierul municipal liberal Marius George Sandu a apelat la un limbaj golănesc, uitând că este ales local, nu doar membru PNL. Sandu l-a avertizat pe Techiu că îl va „scuipa” într-un text publicat pe contul său de Facebook.

„Sunt bulversat de acest individ care mă jignește fără să mă cunoască! Nu știe ce activități am, ce servicii am, dar mă batjocorește și mă jignește că pe ultimul cetățean al Brăilei. Domnule Techiu, sunteți întreg la cap sau nu aveți activitate și considerați că este bine să atacați un consilier local! (…) … A pus punct pentru că… atât la dus capul! (…) Fără rușine îți transmit că, dacă ne întâlnim, te voi scuipa…!”, a scris PNL-istul Sandu, consilier municipal din octombrie 2022 și consultant vânzări la Electrica Furnizare.

Comentarii