stiri Braila – debraila.ro

Liberalii NU AU VOTAT banii pentru scoli | Primarul, ATAC DUR la Canciu, seful PNL-ist al invatamantului: „Nu ii e rusine? O ambitie prosteasca. Doar ca sa fie anti-Dragomir, inspectorul scolar general si ai lui n-au mai dat doi bani pe scoli. Este ireal, dar e modul lor de a se raporta la braileni! Avem in fruntea ISJ un politician mic de tot”

Primarul Marian Dragomir a lansat un atac dur la adresa lui Catalin Canciu, seful invatamantului brailean si, totodata, al consilierilor locali municipali PNL, dupa ce liberalii din legislativul municipal nu au votat proiectele care prevedeau includerea in bugetul local a banilor alocati de la Guvern pentru plata facturilor la gaze, energie electrica, telefonie, internet aferente unitailor de invatamant.

Consilierii municipali PNL s-au abtinut la votul pentru aprobarea bugetului dupa repartizarea de catre Ministerul Finantelor a sumelor aferente costului standard per elev – aproximativ 20 milioane de lei, in contextul in care scolile si liceele din municipiu, in contextul facturilor mari la gaze naturale si energie electrica, au solicitat bani mai multi.

„Avem in fruntea ISJ un politician mic de tot!”

In acest context, edilul l-a criticat pe liberalul Catalin Canciu, care, desi este inspector scolar general, a refuzat sa sustina prin vot, in calitate de consilier local municipal, o actiune administrativa care priveste in mod direct invatamantul.

„Eu ma intreb daca acestui om (n.r. Catalin Canciu) nu ii este rusine? E o ambitie prosteasca, pe care chiar nu o inteleg. Acest om este inspectorul scolar general al judetului Braila, nu doar consilier local municipal. Ma gandesc ca ar trebui sa puna interesul scolii si al elevilor mai presus decat interesul politic, nu? Doar ca sa fie anti-Dragomir, inspectorul scolar general si ai lui n-au mai dat doi bani pe scoli. Este ireal! Scolile nu au bani sa isi plateasca facturile – este clar o situatia dificila, si inspectorul scolar general alege sa nu voteze. Pana la urma, e alegerea lor si modul lor de a se raporta la braileni, la scoala… Eu, totusi, ma gandeam ca domnul Canciu, care primeste salariul de inspector scolar general si indemnizatie de consilier local municipal, ar trebui sa se gandeasca la scoli si elevi, dar dansul se incapataneaza sa ne arate contrariul cu fiecare ocazie. In acest caz nu mai vorbim de politica…”, a declarat Dragomir pentru DEBRAILA.ro.

Totodata, edilul a anuntat ca va informa conducerea Ministerului Educatiei cu privire la aceasta situatie, reprosandu-i liberalului Catalin Canciu ca a adus „o dictatura a incompetentei” la Inspectoratul Scolar Judetean.

„Primaria va trimite o adresa scrisa la minister in care o sa explicam faptul ca inspectorul scolar general nu da doi bani pe scoala braileana. Cred ca asa este corect, indiferent de ce explicatii ofera public acest personaj. Poate sa spuna orice! Modul in care a procedat nu este doar imoral, ci si absurd. Concluzia e simpla: avem in fruntea ISJ un politician mic de tot!”, a concluzionat primarul Marian Dragomir.

Comentarii