stiri Braila – debraila.ro

Liberalii il pun la zid pe Rotaru, seful PSD Braila: „A votat impotriva majorarii alocatiei pentru copii”

Ion Rotaru, presedintele interimar al Organizatiei Judetene PSD, se numara printre senatorii care au votat impotriva unei propuneri legislative initiate de liberali, care prevedea cresterea alocatiei pentru copii. Anuntul a fost facut de PNL Braila, care a publicat pe retelele de socializare si fotografia lui Rotaru, insotita de hashtag-ul „RomaniiTrebuieSaStie”.

Initiatorii modificarii legii propusesera ca alocatia pentru copiii pana la 2 ani sa creasca la 300 de lei, iar pentru cei intre 2 si 18 ani, la 150 de lei.

Propunerea a primit avize favorabile de la Consiliului Economic si Social si Consiliul Legislativ, insa Guvernul a zis pas. Executivul a invocat, in punctul de vedere transmis, impactul bugetar, respectiv 0,31% din PIB, dar si faptul ca ar crea un vid legislativ, pe motiv ca propunerea nu prevede majorarea alocatiilor si pentru copii cu handicap.

Plenul Senatului a respins, la inceputul saptamanii trecute, propunerea legislativa cu votul majoritatii PSD-ALDE, dar si a unor senatori UDMR.

Propunerea legislativa va ajunge la Camera Deputatilor, care este for decizional.

Comentarii