stiri Braila – debraila.ro

Legea-i lege si pentru „gospodarii” partidului! Instante: Mosescu (PNL) NU MAI POATE CANDIDA la Primaria Mircea Voda! | Biroul Electoral din comuna i-a acceptat candidatura printr-o EXPLICATIE dubioasa: nu are dreptul sa ocupe functii publice, dar are dreptul de a candida!

Decizie definitiva a instantei: actualul primar al comunei Mircea Voda nu mai poate candida pentru un nou mandat! Tribunalul Braila a respins, sambata, candidatura liberalului, dupa ce Judecatoria Faurei a luat o hotarare similara.

Motivul: Mosescu este vizat de o decizie definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, prin care a s-a stabilit ca a incalcat regimul juridic al conflictelor de interese in materie administrativa. Astfel, potrivit legislatiei de integritate, liberalul, dupa incheierea actualului mandat, nu mai are voie timp de trei ani sa ocupe functia publica de primar.

Totusi, desi lucrurile erau evidente, Alexandru Mosescu a fortat candidatura pentru un nou mandat, primind, intr-un mod inexplicabil, girul Biroului Electoral de Circumscriptie Comunala nr. 21 Mircea Voda, care i-a acceptat candidatura, cu un vot strans: 5-4!

Biroul Electoral si-a motivat, cel putin dubios, hotararea nr. 3/11.08.2020 „privind admiterea propunerii candidaturii domnului Mosescu Alexandru pentru functia de primar al com. Mircea Voda, depusa de Partidul National Liberal”.

MOTIVAREA Biroului Electoral de Circumscriptie Comunala nr. 21 Mircea Voda, care a fost anulata prin hotararile celor doua instante, Judecatoria Faurei si Tribunalul Braila:

„A rezultat faptul ca nu exista o hotararea judecatoreasca definitiva care sa interzica domnului Mosescu exercitarea dreptului de a candida si a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice (n.r. !!!). Art. 25 alin. 2 din Legea nr. 176/2010 stabileste interdictia de a ocupa o functie eligibila pentru o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului in cazul acestui candidat. Aceasta interdictie vizeaza decaderea din dreptul de a mai exercita o functie publica pentru o perioada de 3 ani, dar NU SI DECADEREA DIN DREPTUL DE A CANDIDA.”

Alexandru Mosescu a fost acuzat de ANI ca a incheiat intre Primaria Mircea Voda si cabinetul medical din comuna un contract de prestari servicii, fara sa tina cont de faptul ca sotia sa era asistent medical in cadrul respectivului cabinet. Mai exact, in baza contractului, sotia lui Mosescu asigura contra-cost asistenta medicala in timpul meciurilor echipei locale de fotbal „Avantul Mircea Voda”.

Legislatia in domeniu prevede ca „primarii (…) sunt obligati sa (…) nu incheie un act juridic (…), in exercitarea functiei, care produce un folos material pentru sine, pentru sotul sau ori rudele sale de gradul I”.

Comentarii