stiri Braila – debraila.ro

Lansarea candidatilor ProRomania | Tudose: „Nu ne mai intoarcem la PSD. Partidul nu mai e! E ceva gen „Ali Baba si cei 40 de hoti”. Cei care se duc la Bruxelles cu tricou PSD vor fi paria. Sunt voturi pierdute!”

Fostul prim-ministru Mihai Tudose a declarat, duminica, la evenimentul de lansare a candidatilor ProRomania pentru alegerile europarlamentare, ca PSD „e ceva gen <<Ali Baba si cei 40 de hoti>>”, aratand faptul ca programul de guvernare al PSD „s-a concretizat, in ianuarie (n.r. 2017), printr-o tentativa de ordonanta pentru un om si de atunci lucrurile asa au tinut-o”

Deputatul brailean, care se afla pe locul 3 pe lista ProRomania pentru alegerile europarlamentare – o pozitie eligibila, a infirmat si zvonurile potrivit carora membrii ProRomania care provin din PSD se vor intoarce in tabara social-democratilor.

„Am fost 27 de ani membru al unui alt partid, membru al unui partid care a reprezentat social-democratia. Am fost membru al unei echipe social-democrate care, in 2016, a lucrat intens, luni de zile, la programul de guvernare. Si va spun acum ca din acea echipa care a lucrat la programul de guvernare nu mai e nimeni la PSD. Nimeni! Am lucrat la un program de guvernare pentru Romania, care s-a concretizat, in ianuarie, printr-o tentativa de ordonanta pentru un om si de atunci lucuruile asa au tinut-o. Nu spitale, nu autostrazi, ci cum sa salvam pe cineva. Din acest motiv, noi toti am plecat. Suntem deja singura forta social-democrata, fiindca ce mai e pe stanga, nu mai e partid, e ceva gen <<Ali Baba si cei 40 de hoti>>, deci nu mai e partid. O spun transant: nu ne mai intoarcem la PSD, fiindca n-avem nici la cine si nici partidul nu mai e”, a afirmat Tudose.

Totodata, fostul premier a vorbit si despre alegerile europarlamentare, mentionand faptul ca „factorii de putere de la Bruxelles nu doresc sa subjuge Romania, ci doar sa aiba un partener onest in Romania”.

„De noi depinde sa explicam si sa o spunem foarte raspicat: orice vot de stanga care nu este la ProRomania este un vot pierdut. Va avea si PSD voturi. Nu putem nega asta, din pacate! Tot ce se va duce la Bruxelles cu tricou PSD vor fi paria, nu va sta nimeni de vorba cu ei. Propria familie politica ii reneaga, nu mai vorbeste nimeni cu ei, nu ii va recunoaste nimeni. Sunt voturi pierdute! Noi trebuie sa fim adevaratii reprezentanti ai social-democratiei din Romania intr-un dialog onest si corect cu factorii de putere de la Bruxelles, oameni care nu doresc sa sfasie sau sa subjuge Romania, ci doar sa aiba un partener puternic in Romania, dar onest. (…) Stimati colegi, am invatat, din pacate pe propria piele, in urma cu cateva saptamani, o lectie aproape de celebra zicala: <<Omul are doua vieti. A doua incepe cand isi da seama ca nu are decat una!>> Haideti sa ne justificam prezenta si sa ne maximizam sansa”, a conchis sursa citata.

ProRomania si-a prezentat, duminica, „Manifestul” pentru alegerile europarlamentare, candidatii si proiectele prioritare. Victor Ponta, liderul ProRomania, deschide lista partidului, fiind urmat de Corina Cretu, Mihai Tudose si Iurie Leanca, fost prim-ministru al Republicii Moldova.

Comentarii