stiri Braila – debraila.ro

La capitolul INCULPATI AJUNSI IN FATA JUDECATORILOR, Braila se afla SUB MEDIA pe tara | Alte date din raportul Parchetului General

Potrivit raportului anual de activitate al Parchetului General pe anul 2017, media pe tara privind numarul inculpatilor (n.r. persoane fizice) trimisi in judecata la 100.000 de locuitori este 304,6. Bacau, Neamt si Tulcea sunt singurele judete unde media depaseste 400 de inculpati trimisi in judecata.

La polul opus, unitatile de parchet din judetele Ilfov, Olt, Dambovita, Prahova, Covasna, Harghita, Iasi, dar si din capitala, au inregistrat o medie sub 220 de inculpati ajunsi in fata instantelor.

Judetul Braila se situeaza la mijlocul clasamentului, cu un numar de 248,1 inculpati la 100.000 de locuitori. Mai exact, procurorii braileni au trimis in judecata, anul trecut, 742 de persoane. In judetul Galati, numarul este dublu.

In documentul citat se mai precizeaza si faptul ca la nivelul judetului Braila, in 2017, au fost trimisi in judecata 41 de minori. De cealalta parte, in judete ca Bacau sau Constanta, au fost trimisi in judecata peste 230 de minori.

Un aspect referitor la judetul Braila este legat de durata solutionarii dosarelor, inclusiv cele cu autor necunoscut, la nivelul Parchetului de pe langa Tribunal: in 2017, din cele 22.067 cauze de solutionat, procurorii au pus punct unui numar de 10.834 de dosare. Din cauzele solutionate, mai bine de jumatate au fost finalizate pana in 6 luni de la sesizare, 18% intre 6 luni si 1 an de la sesizare, 24% la peste 1 an de la sesizare, iar 4% dupa indeplinirea termenului de prescriptie.

Comentarii