stiri Braila – debraila.ro

La Braila va fi infiintat „Muzeul Umorului”, instituitie muzeala care nu exista in Romania, la sfarsitul anului viitor

In Braila va functiona „Muzeul Umorului”, o institutie muzeala care nu exista in Romania. Anuntul a fost facut de presedintele Consiliului Judetean, Francisk Iulian Chiriac, care a lasat sa se inteleaga ca cel care a gandit proiectul este cunoscutul caricaturist brailean Costel Patrascan.

Muzeul va lua fiinta la sfarsitul anului 2017, cand cladirii care il va gazdui, situata pe strada Ana Aslan nr. 27 si reabilitata din fonduri europene, i se va putea schimba destinatia.

„Incercam sa facem un muzeu al Umorului, care nu exista in Romania, ca si sectie exterioara a Muzeului Brailei, numai ca pana la finalizarea sustenabilitatii proiectului de reabilitare a proiectului, pana in noiembrie 2017, nu il putem face. Pana atunci, vom gandi cu domnul Patrascan evenimente, pe parte de umor, la o luna sau doua luni de zile. Vom avea diverse activitati umoristice, legand putin partea de pregatire pana la infiintarea sectiei. Poate fi un punct de atractie turistica al Brailei”, a spus Chiriac.

Proiectul „Muzeul Umorului” s-a aflat si pe lista de proiecte a lui Viorel Mortu, fost presedinte interimar al Consiliului Judetean.

Comentarii