stiri Braila – debraila.ro

Kovesi: „Sunt oameni in institutiile statului care nu-si doresc sa ne continuam activitatea”

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat, miercuri, la Digi 24, ca exista persoane care nu isi doresc ca activitatea anticoruptie sa continue, unii dintre ei lucrand in institutii cu atributii in administrarea justitiei.

„Sunt oameni care nu-si doresc sa ne continuam activitatea, dar cred ca oamenii care isi doresc sa ne continuam activitatea sunt mult mai multi. Din pacate, din categoria celor care nu doresc sa ne continuam activitatea sau sa avem piedici in activitatea noastra sunt si printre cei care lucreaza in anumite institutii care au atributii legate de administrarea justitiei”, a precizat sefa Anticoruptiei.

In acest sens, Kovesi a dat ca exemplu Parlamentul, care a respins multe solicitari ale DNA care vizau deputati sau senatori.

„Astazi (n.r. miercuri) pot sa dau un exemplu concret: in Parlament s-a dezbatut o cerere de arestare preventiva (n.r. pentru deputatul Cristian Rizea), am primit aprobare pentru a retine o persoana, dar nu si pentru a propune arestarea preventiva. Nu as putea spune daca este o sicana, pentru simplul fapt ca ei nu motiveaza niciodata aceste decizii, nici nu pot comenta. Daca ele ar fi motivate, as putea sa spun de ce se resping aceste avize, dar ele nu sunt motivate, pentru ca nu-i obliga nimeni sa le motiveze. Pana la urma, este o decizie politica ce intervine intr-o procedura judiciara”, a concluzionat Laura Codruta Kovesi.

Comentarii