stiri Braila – debraila.ro

Kaufland NU MAI CUMPARA Braiconf. Cladirea-simbol ramane in picioare | Primarul: „Am spus de la inceput ca nu sunt de acord. E imposibil sa demolezi in acea zona!”

Zilele trecute, mai exact pe 25 mai, Kaufland a renuntat la decizia de a cumpara sediul Braiconf de pe strada Scolilor – o tranzactie de peste 7,4 milioane de euro, desi a fost semnat chiar si un antecontract. Kaufland si-ar fi dorit demolarea cladirii si construirea unui hypermarket, insa Municipalitatea nu a fost deloc incantata de planul companiei de retail.

In urma cu aproximativ doua luni de zile, informatia ca sediul brandului vechi de peste 70 de ani va fi vandut a facut inconjurul presei nationale. Pe plan local au aparut inclusiv detalii legate de ce urma sa se intample, in conditiile in care Kaufland intentiona sa se plateasca o suma enorma pentru un teren de putin peste 10.000 de metri patrati, la care se adauga si costul demolarii.

Au existat inclusiv discutii ale tandemului Braiconf-Kaufland cu primarul Marian Dragomir, care, la acea vreme, nu s-a aratat deloc deschis planului. E vorba, totusi, despre o cladire solida care se afla intr-o zona centrala.

„Braiconf SA informeza actionarii si potentialii investitori ca nu a fost semnat actul aditional la antecontractul de vanzare-cumparare pentru incasarea avansului prevazut la punctul 6 din Hotararea AGEA nr. 12/2021, promitentul-cumparator propunand, la data de 25.05.2021, incetarea antecontractului”, se precizeaza intr-un anunt publicat la Bursa de Valori Bucuresti.

Actionarii „Braiconf” aprobase, pe 12 aprilie, vanzarea terenului cu o suprafata de 10.000 mp, pe care se afla fabrica actuala, catre Kaufland, la un pret de aproape 7,5 milioane de euro.

Contactat telefonic, primarul Marian Dragomir nu a facut foarte multe comentarii, insa a tinut sa mentioneze ca „era imposibil sa demolezi in acea zona”.

„Nu vreau sa vorbesc despre tranzactia in sine, caci vorbim de entitati private… Cu siguranta, daca se ajungea acolo, legea era respectata ad litteram si Primaria nu facea exceptii de la nimic. Am spus de la inceput ca nu sunt de acord si e opinia mea, pe care o mentin. Imaginati-va cum ar fi fost demolarea… Totusi, daca suntem realisti… e imposibil sa demolezi in acea zona!”, a explicat edilul.

Comentarii