stiri Braila – debraila.ro

Judetul Braila, sub COD ROSU de canicula | Restrictii de trafic pe drumurile care tranziteaza judetul

UPDATE 12:00 | Potrivit Centrului Infotrafic, vineri, intre orele 12:00-20:00, pe drumurile care tranziteaza judetele Arges, Buzau, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Caras-Severin, Dolj, Dambovita, Ilfov, Ialomita, Galati, Giurgiu, Gorj, Olt, Teleorman, Tulcea, Mehedinti, Prahova, Valcea si Vrancea va fi restrictionata temporar circulatia vehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone.

De la restrictie fac exceptie transporturilor de persoane, de animale vii si de produse perisabile de origine animala si vegetala; masini care participa la interventii in caz de forta majora, transporturile funerare, postale, de echipamente de prim ajutor, etc.

Masura restrictionarii circulatiei rutiere a fost luata pentru protejarea sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza caniculei, se produc deformatii majore.

……..

19 judete, printre care si Braila, si municipiul Bucuresti vor fi, sambata, sub avertizare cod rosu de canicula, temperaturile in aceste zone urmand sa ajunga chiar si pana la 44 de grade Celsius.

Sambata, 1 iulie, in judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Galati, Braila, Vaslui si Iasi, precum si in municipiul Bucuresti si in zona joasa de relief a judetelor Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Bacau si Neamt, se vor inregistra temperaturi maxime extreme comparabile cu recordurile absolute ale perioadei, situate frecvent intre 38 si 41 de grade, iar in sudul Olteniei si al Munteniei valorile termice vor urca spre 42…44 de grade.

Indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa frecvent, dupa-amiaza, intre 82 si 84 de unitati, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Comentarii