stiri Braila – debraila.ro

Judetul Braila, din nou NUMARUL 1 la Evaluarea Nationala | Cei 6 ELEVI de 10: Cazan, Campean, Dragulin, Mihalcea, Stanica si Vlad

Pentru al saptelea an consecutiv, elevii braileni au reusit sa obtina cea mai buna rata de promovabilitate la nivel national, respectiv 87,61%, inainte de contestatii. In ciuda faptului ca procentul este sensibil mai scazut fata de anul trecut (n.r. 89,5% inainte de contestatii), judetul Braila ramane liderul clasamentului national al Evaluarii Nationale.

In 9 unitati de invatamant din mediul urban (n.r. Colegiul „Murgoci”, Colegiul „Balcescu”, Liceul Pedagogic, Liceul „Iorga”, Scoala „Dimitrie Cantemir”, Scoala „Mihai Viteazul”, Scoala „Ion Creanga”, Scoala „Vasile Alecsandri” si Liceul „Anghelescu” din Ianca), toti absolventii au promovat examenul, la fel si in 10 scoli din mediul rural (n.r. localitatile Baldovinesti, Bordei Verde, Movila Miresii, Perisoru, Tataru, Chiscani, Scortaru Nou, Racovita, Victoria si Traian).

La polul opus se afla scoala din Dedulesti, unde examenul a fost sustinut de un singur absolvent, care nu a reusit sa-l promoveze. Totodata, la Scoala „Nikos Kazantzakis” din Centrul Vechi nu a fost prezent la examen niciunul dintre cei 16 candidati.

Potrivit Ministerului Educatiei, la nivel national, 73,12% dintre absolventii de clasa a VIII-a care au participat la examen au obtinut medii de peste 5. Pe de alta parte, 429 de elevi, printre care si 6 din judetul Braila, au incheiat Evaluarea Nationala cu media generala 10.

Dupa cum am mentionat, in judetul Braila au fost inregistrate 6 medii de 10 la Evaluarea Nationala, obtinute de Alexandra Monica Cazan (Scoala „Ion Bancila”), Andreea Octavia Campean (Colegiul „Murgoci”), Andreea Bianca Dragulin (Scoala „I. L. Caragiale”), Rares Georgian Mihalcea (Scoala „Ion Creanga”), Dina Elena Stanica (Scoala „Mihai Eminescu”) si Bianca Vlad (Colegiul „Ana Aslan”).

Media generala de admitere, care se calculeaza considerand 80% media de la Evaluarea Nationala si, respectiv, 20% media anilor de gimnaziu, urmeaza sa fie afisata dupa finalizarea contestatiilor.

Comentarii