stiri Braila – debraila.ro

Jandarmii braileni, in straie de sarbatoare, ies in Parcul Monument | Stand de prezentare si demonstratii ale luptatorilor de la Interventie

Jandarmii braileni sarbatoresc, pe 3 aprilie, 167 de ani de cand a fost semnata „Legiuirea pentru reformarea corpului slujitorilor in corp de Jandarmi”, de catre domnitorul Grigore alexandru Ghica, act care a pus bazele Jandarmeriei Romane si care a ramas un document de referinta pentru evolutia ulterioara a institutiei.

In cinstea evenimentului, in saptamana 27-31 martie, la nivelul inspectoratului de Jandarmi Judetean se desfasoara o serie de competitii sportive – minifotbal, tenis de masa, sah si tir.

La finalul saptamanii, sambata si duminica, pe 1 si 2 aprilie, in intervalul orar 15:00-19:00, jandarmii organizeaza un stand de prezentare a Jandarmeriei, in zona „Rondou” a Parcului Monument.

„Cu acest prilej, invitam la aceasta activitate pe toti cei interesati sa vada materialele si tehnica folosite in misiunile institutiei, iar pentru elevii de liceu care doresc sa opteze pentru o cariera militara in Jandarmaria Romana, un specialist din cadrul Biroului Resurse Umane va oferi informatiile necesare”, se arata intr-un comunicat remis de Jandarmerie.

Duminica, 2 aprilie, in jurul orei 17:00, tot la „Rondou”, luptatorii Detasamentului Mobil de Interventie vor desfasura si exercitii demonstrative, urmand ca surprizele sa continue si luni, 3 aprilie, la sediul institutiei, din strada Industriei, nr.1, in intervalul orar 11:00-13:00, cand se va desfasura Ziua Portilor Deschise.

Comentarii