stiri Braila – debraila.ro

Isvoranu pune degetul pe rana: „Inspectorul scolar Botea e in campanie. Inainte sa ne spuna cat de bine este sa-l votam, sa se ocupe de inceperea scolii!” | „Asta ne intereseaza cel mai mult pe noi, parintii!”

Mihai Isvoranu, candidatul USR-Plus pentru fotoliul de primar al municipiului, a tras un semnal de alarma cu privire la modul in care este gestionata inceperea noului an scolar in judetul Braila, in contextul in care Viorel Botea, inspectorul scolar general, este candidatul PMP pentru presedintia Consiliului Judetean.

Isvoranu afirma ca parintii nu stiu, desi mai sunt cateva zile pana pe 14 septembrie, cum va decurge o zi de cursuri in scoala, cu tot ce presupune aceasta activitate, mai ales ce se va intampla in cazul in care un elev prezinta simptome specifice infectarii cu noul coronavirus.

„Cum este posibil sa incepem anul scolar luni, si mai este doar o zi lucratoare pana atunci, cu zero pregatire pentru parinti? Pentru ca, exact ce v-am spus, am stat de vorba cu brailenii si nimeni nu stie ce proceduri sunt, cum ducem copiii la scoala, parintii – si aici ma includ si eu, nu stiu ce este de facut. La ce ma refer? In primul rand, ma refer la testarea cadrelor didactice pentru COVID-19. S-a facut aceasta testare? Cand se va face? Pe banii cui? Testarea elevilor care vor manifesta simptome. Incepe sezonul de raceli. Care este procedura? Ia copilul de la poarta scolii, il duce invatatorul unde trebuie? Ce facem cu acel copil? Chemam imediat izoleta, il punem singur intr-o clasa, il izolam, il speriem? Ganditi-va ca sunt copii in clasa pregatitoare? De unde va afla parintele ca acel copil are probleme si va fi dus sa fie testat? Poate de la dumneavoastra, de la presa? Ca o sa scrieti elevul „X” e la spital? Dotarea scolilor! Aici, vreau sa va spun ca am fost la scoli. Nu exista module de triere epidemiologica, nu exista module de termometrizare, de dezinfectie. Ducem copilul si sa intre intr-un cort ceva, pentru triere, nu ducem direct copilul in sala de clasa unde, daca tuseste o data si avem nenorocirea asta de boala, din momentul ala, am putea infecta toata scoala. Unde sunt modulele din afara scolilor? Ce se intampla cu ele? Care este procedura? Este o ingrijorare totala in randul parintilor pentru ca nu stim ce este de facut. Stresul, nesiguranta si anxietatea afecteaza, in primul rand, parintii. Dar ce vreau sa va spun eu, in calitate de cetatean, parinte si candidat in functia de primar, pentru ca de fapt nu vreau sa folosesc aceasta tema pentru campanie, ci pentru ca sunt in fata presei si pot avea acces sa vorbesc cu dumneavoastra, cu presa, vreau sa va spun ca sunt extrem de ingrijorat. Am intrat pe site-ul domnului Botea pentru a vedea ce masuri a luat dumnealui si cum va incepe scoala. Pe site-ul Inspectoratului Scolar, da! Si, ultimul anunt este din luna august si se refera la titularizari. Asta este pe site-ul ISJ. Nu exista proceduri, nu exista informari pentru parinti, lucruri care ne intereseaza pe noi”, a declarat Isvoranu.

Candidatul USR-Plus la Primarie le-a cerut public politicienilor implicati in campania electorala, inclusiv inspectorului scolar general Viorel Botea, „sa opreasca campania pana la inceperea scolii” si sa vorbeasca despre problemele care ii privesc pe elevi si parinti.

„Domnul inspector este in campanie electorala. Eu zic ca, inainte sa ne spuna cat de bine este sa-l votam pe dumnealui si ce bine va fi cand va fi in functie, ar fi bine sa se ocupe de inceperea scolii, pentru ca asta ne intereseaza pe noi cel mai mult, pe noi, parintii braileni. Vreau sa fac pe aceasta cale o chemare, un apel catre toti contracandidatii mei, catre toti oamenii care sunt implicati in aceasta campanie: sa oprim campania pana la inceperea scolii! Sa nu mai punem pe masa planurile si sa spunem si sa vorbim despre inceperea scolii. Nu este o groapa in asfalt, nu este o canalizare infundata, o problema care se poate rezolva in cateva ore. Este o problema imensa a tuturor brailenilor, de la cel mai mic copil pana la bunici. Ce facem intr-un scenariu in care vom avea copii care se vor imbolnavi? Copiii duc virusul acasa, vor imbolnavi parintii, bunicii. Cum procedam? Este o nebuloasa totala”, a concluzionat Mihai Isvoranu.

Comentarii