stiri Braila – debraila.ro

ISU, despre cazul femeii din Vidin: “Persoana a refuzat să coopereze. Salteaua pneumatică se recomandă doar ca soluție excepțională” | REACȚIE la criticile despre intervenție: “Există un balcon la parter, vegetație înaltă”

Cazul femeii care, sub ochii salvatorilor, s-a aruncat de la etajul IV a declanșat dezbateri intense pe rețelele de socializare. Mulți internauți au criticat în termeni duri modul în care autoritățile au intervenit.

Majoritatea comentariilor fac referire la faptul că nu a fost instalată o saltea pneumatică sau nu s-a încercat o intervenție cu scara de pe autospeciala ISU.

În replică, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Dunărea” susține că salteaua nu a putut fi utilizată din cauza faptului că exista un gard și vegetație, iar “persoana a refuzat să coopereze” în ceea ce privește folosirea autoscării de salvare de la înălțime.

REACȚIA ISU “Dunărea”:

“ISU a deplasat la fața locului o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare, o saltea pneumatică de salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD.

În ceea ce privește salteaua pneumatică, utilizarea acestor perne pneumatice în misiunile de salvare ale pompierilor se recomandă doar ca soluție excepțională, în cazul în care toate celelalte modalități de intervenție nu sunt viabile. Menționăm faptul că aceasta nu a putut fi instalață deorece la nivelul solului, sub fereastra unde se afla persoana, există o construcție (balcon), vegetație înaltă și un gard metalic.

În plus, așa cum am menționat anterior, la locul intervenției a fost alocată și o autoscară de salvare de la înălțime. Cu toate acestea, persoana a refuzat să coopereze.”

VIDEO ȘOCANT | A MURIT | Momentul în care brăileanca de 72 de ani se aruncă de la etajul IV, sub ochii autorităților

Comentarii