stiri Braila – debraila.ro

IPJ Braila nu mai are sef plin nici macar in acte! | Chestorul Gluga a castigat concursul de inspector-sef al IPJ Constanta

Inspectoratul de Politie Judetean Braila, condus interimar de adjunctul Dorin Condruz, a ramas fara sef plin: chestorul Adrian Gluga (foto), care era imputernicit inspector-sef al IPJ Constanta, a castigat concursul pentru ocuparea functiei. Astfel, Gluga a devenit inspector-sef la Constanta, iar fotoliul de inspector-sef al IPJ Braila va fi, cel mai probabil, scos la concurs.

Concursul pentru ocuparea functiei de inspector-sef al IPJ Constanta s-a desfasurat pe 24 august, fiind inscrise doua persoane: Gluga si seful Politiei Orasului Ovidiu. Cel din urma nu s-a mai prezentat la concurs – depunandu-si dosarul de pensionare, iar chestorul care a condus IPJ Braila a obtinut nota 8,53.

Gluga a plecat de la conducerea IPJ Braila in ianuarie 2020, cand a fost imputernicit ca sef al IPJ Dolj, inspectorat pe care l-a condus timp de 6 luni de zile. Apoi, in iulie, Gluga a fost mutat la Constanta, unde, la sfarsitul anului trecut, a si prins avansarea de la comisar-sef la chestor.

Dupa ce chestorul Gluga a ajuns la Dolj, fraiele IPJ Braila au fost preluate de adjunctul sau, comisarul-sef Dorin Condruz, a carui prestatie nu a fost deloc una bine primita in spatiul public. De mentionat este si faptul ca, in urma cu trei luni de zile, la conducerea IPJ Braila, ca adjunct, a fost imputernicit si comisarul-sef Marius Budu, seful Politiei Municipiului si fost sef al Politie Ianca, unul dintre cei mai apreciati ofiteri din inspectorat. 

Adrian Gluga, proaspatul sef plin al IPJ Constanta, a fost inspector-sef al IPJ Braila in perioada 22 aprilie 2016 – 5 ianuarie 2020.

Gluga a ocupat prima functie de conducere in IPJ Braila la inceputul anului 2006, cand a fost numit seful Serviciului de Ordine Publica, pentru ca apoi, la finalul anului 2007, sa ajunga adjunct al sefului Inspectoratului de Politie Judetean.

Foto: focuspress.ro

Comentarii