stiri Braila – debraila.ro

Ionuț, brăileanul mort în tragedia feroviară din Grecia | Mătușa pentru DEBRAILA.ro: „Îmi spunea mamă! Am vorbit cu el pe video în ziua accidentului. Era foarte fericit”

Ionuț Culea, un brăilean de doar 34 de ani a murit, în noaptea de 28 februarie spre 1 martie, în tragedia feroviară din Grecia, care a adus sfârșitul și altor 56 de persoane. După ce, inițial, a fost dat dispărut, autoritățile elene au confirmat decesul cetățeanului român.

Când a avut loc accidentul, Ionuț se întorcea de la Atena, unde susținuse proba teoretică pentru permisul de conducere. Mătușa tânărului, care l-a crescut și căreia îi spunea „mamă” pentru că îl crescuse încă de când era bebeluș, a vorbit cu el chiar în ziua respectivă.

Femeia a povestit pentru DEBRAILA.ro faptul că Ionuț „era foarte fericit” pentru că trecuse de examen, dar și că nu mai găsise bilet pentru trenul dinaintea celui implicat în accident.

„Știam că trebuia să se întoarcă acasă cu trenul. Nu a mai găsit locuri în trenul care a fost înainte de acest tren blestemat. Am vorbit cu el pe video, l-am sunat. Mi-a spus „Mama, am luat 30 din 30!”. Vineri trebuia să dea traseul. Nu vă puteți imagina durerea mea! Dacă nu îmi scria două zile, intram în panică și îi sunăm pe colegii lui, până dădeam de el”, ne-a declarat Gina Todor.

Mai mult decât atât, Ionuț i-a și trimis o poză din tren, cu aproximativ două ore și jumătate înainte de groaznicul accident. 

Ionuț muncea în Grecia, în domeniul construcțiilor, însă avea o iubită în România și planuri mari de viitor. Plecase din orașul natal în urmă cu aproximativ 10 ani, după cum ne-a relatat mătușa sa.

Trupul neînsuflețit va fi repatriat și adus la Brăila.

Un tren de pasageri și un marfar au mers unul spre altul pe aceeași linie, kilometri întregi, iar în final s-au ciocnit la viteze foarte mari, între Atena și Salonic, în apropiere de orășelul Evanghelismos.

După această tragedie, șeful de gară din cel mai apropiat oraș a fost arestat, iar ministrul Transporturilor a demisionat. Autoritățile vorbesc, în mod categoric, despre o eroare umană.

Comentarii