stiri Braila – debraila.ro

Ionita (PNL), despre cazul directorului CSM: „Cine l-a numit sa-l destituie sau sa-i ceara demisia”

Deputatul liberal Antoaneta Ionita a declarat pentru DEBRAILA, referitor la cazul lui Dumitru Blanaru, directorul Clubului Sportiv Municipal, condamnat in prima instanta pentru ca si-a batut fosta sotie, ca „cine l-a numit ar trebui sa-si asume responsabilitatea acum fata de noi toti si sa-l demita sau sa-i ceara demisia”.

„Faptul ca acesta este barbat si a gasit de cuviinta sa-si supuna sotia prin bataie este cu atat mai condamnabil, agresivitatea in sine este condamnabila, fie ea verbala sau fizica, fie ea indreptata impotriva celor fara de aparare. Agresivitatea reprezinta o stare specifica persoanelor slabe. De mai bine de 2000 de ani omul incearca sa evolueze si cel mai la indemana i-ar fi sa renunte la instinctele animalice necontrolate, precum agresivitatea si violenta. Este trist ca in Romania la fiecare 30 de secunde o femeie este batuta de partenerul ei. De cele mai multe ori, agresiunea nu se limiteaza doar la partenera, ci se rasfrange si asupra copiilor”, a precizat parlamentarul.

Ionita a mai adaugat faptul ca, in iunie 2017, alaturi de mai multi parlamentari PNL, a semnat si depus la Camera Deputatilor „o initiativa legislativa de modificare a art.199 alin 2 din Legea 286/2009 privind Codul Penal, prin care „in cazul infractiunilor prevazute in art.193 si 196 savarsite asupra unui membru de familie, actiunea penala poate fi pusa in miscare si din oficiu, iar impăcarea nu inlatura raspunderea penala”.

„Asadar, rog cu aceasta ocazie toate colegele si colegii parlamentari ca, odata primit in plen acest proiect legislativ, sa supunem rapid la vot acest proiect de lege”, a conchis deputatul PNL.

Comentarii