stiri Braila – debraila.ro

Ionita, deputat PNL: „Toamna a sosit incarcata cu roade bogate, dar n-are cine sa le culeaga. Ajutoarele sociale au bulversat piata muncii in sectorul agricol”

Deputatul liberal Antoaneta Ionita afirma, intr-un comentariu postat pe o retea de socializare, ca „exista multe zone din tara in care roadele toamnei isi aateapta culegatorii”, care, in opinia politicianului, „nu se prea arata pentru ca actualii guvernanti au cultivat un obicei indragit, respectiv acordarea cu mult prea multa usurinta a ajutoarelor sociale”.

„Exista paturi sociale defavorizate care merita cu prisosinta aceste ajutoare, si exista o mare masa de manevra electorala, oameni ce primesc acesti bani doar pentru a le putea cere votul, o data la patru ani. (…) Acesta este motivul pentru care exista producatori agricoli ce se plang de inexistenta fortei de munca in mediul rural, acesta este motivul pentru care auzim argumente de genul „pentru 80 lei pe zi, prefer sa stau acasa”. Reusim sa incurajsm nemunca, ss motivsm lenea, sa bulversam piata muncii in sectorul agricol”, considera Ionita.

Parlamentarul PNL mai arata faptul ca, la capitolul acordarii ajutoarelor sociale, „Romania detine un record european, in conditiile in care platim anual in jur de 10 miliarde de euro, suma despre care nimeni, niciodata, nu este dispus sa discute cu seriozitate”.

Comentarii