stiri Braila – debraila.ro

INTERVIU ELECTORAL | Botea, locul 1 pe lista PMP pentru C. Deputatilor: „Voi fi singurul parlamentar care cu adevarat se va implica in rezolvarea problemelor brailenilor”

INTERVIU ELECTORAL – Organizatia Judeteana PMP

-Ce studii aveti si in ce domenii aveti competenta?

Sunt profesor de matematica la Colegiul National Nicolae Balcescu, inspector scolar general la Inspectoratul Scolar General Judetean Braila si am finalizat Universitatea de Stiinte ale Naturii, Facultatea de Matematica din Craiova. Am absolvit studii masterale in Capacitati Administrative si Acquis Comunitar, la SNSPA si, de asemenea, am absolvit cursuri post-universitare la Universitatea Dunarea de Jos in Management Educational. Faptul ca de-a lungul anilor am capatat o experienta in administratia publica locala, avand totodata mai multe functii, inclusiv aceea de inspector scolar general la Inspectoratul Scolar General Judetean Braila, imi permit sa afirm ca pot sprijini cetatenii braileni in rezolvarea problemelor, atât din punct de vedere al educatiei, cat si din punct de vedere al administratiei. Mai mult decat atât, in continuare am un nou mandat de consilier judetean, din partea Partidului Miscarea Populara.

-Daca va uitati in urma, la realizarile d-voastra din perioada anterioara, de care anume sunteti cel mai multumit?

In anii anteriori, am avut rezultate care m-au propulsat in ochii concetatenilor, ochii brailenilor, ca o persoana care ofera tot timpul stabilitate, corectitudine si respect fata de oameni. si ma refer in primul rând la faptul ca, in activitatea de profesor, am avut rezultate deosebite cu elevii mei la tot ceea ce inseamna olimpiade, concursuri, examene nationale. Din punct de vedere managerial, am reusit sa duc Braila in mandatul meu de Inspector General pe locul 1, atat la Evaluarea Nationala, cat si la Bacalaureat. De asemenea, pot spune ca, din punct de vedere al managementului educational am reusit ca la nivelul anului 2011 sa implementez proiecte europene in valoare de peste 12 milioane de euro, insemnand formari atat pentru elevi, cat si pentru cadrele didactice. Nu in ultimul rand, cred ca foarte important este un lucru, acela ca pe unde am fost si pe unde am condus sau am avut activitate, eu am format echipe, oameni competenti, oameni corecti, oameni valorosi, din punct de vedere moral, alaturi de care am reusit sa obtin rezultatele pe care mi le-am propus.

-In calitate de sef al Inspectoratului Scolar Judetean Braila ati fost in contact permament cu membrii societatii brailene. Care sunt problemele de ordin moral si economic identificate de dvs. in urma contactului cu brailenii?

Ne referim in primul rand la problemele de natura economica. In momentul de fata marea majoritate a vechilor fabrici, a vechilor uzine sunt distruse, iar totul este bazat numai pe o productie agricola, care de cele mai multe ori este subdezvoltata. Dezvoltarea Brailei in ultimii 30 de ani a fost de fapt o subdezvoltare, o subdezvoltare care a dus la pierderea locurilor de munca, a dus la depopularea orasului, si mai mult decât atât, a gonit tinerii din Braila, pentru ca intr-adevar pot spune cu siguranta acest lucru, fiindca eu ca profesor am vazut ca peste 99% dintre elevii mei, indiferent ca sunt de la Balcescu, de exemplu, sau de la Murgoci, sau de la orice alt liceu, dar elevii mei, 99%, au plecat din Braila si nu s-au mai intors. Braila nu ofera in momentul de fata sanse de dezvoltare pentru tanara generatie.

-Ca om implicat in fenomenul politic inca din 1997 si membru fondator al Partidului Miscarea Populara, care este parerea dumneavoastra despre impactul clasei politice in societatea braileana in ultimii 20 de ani?

Clasa politica, in ultimii 20 de ani, a fost o zona in care toti cei implicati s-au gandit doar la problemele personale. Clasa politica s-a aratat implicata in promisiuni electorale in timpul campaniilor electorale, iar ulterior aceste promisiuni, foarte rar, putine dintre ele, au fost puse in aplicare. In momentul de fata, nu spun decât un lucru, s-au rezolvat nevoi elementare ale existentei si a desfasurarii activitatii, a vietii, in Municipiul Braila. De aceea consider ca aceasta clasa politica, in momentul de fata, trebuie schimbata. si trebuie schimbata, nu de dragul vorbelor, trebuie schimbata cu oameni competenti. De exemplu, PMP, eu si colegul meu de la Senat, domnul Iorga Doru, dorim sa realizam schimbarile acestea prin fapte si nu prin vorbe.

-De ce ar trebui sa voteze brailenii cu d-voastra?

Brailenii ar trebui sa voteze cu mine pentru ca sunt, la Camera Deputatilor, singurul candidat care poate sa le ofere cu adevarat ceea ce isi doresc. Un respect pe care l-au primit de fiecare data, fapte care totdeauna au fost adevarate si au reprezentat incununarea promisiunilor, si nu in ultimul rand, un exemplu de moralitate, de respect fata de oameni. Parintii mei au fost si ei invatatori, au invatat mii de copii, au fost respectati, iar eu nu am facut altceva decât sa le urmez exemplul si sa incerc, la nivelul zilei de azi, sa le duc mai departe faclia dorintei de a face educatie, de a face bine oamenilor. Toti brailenii ma cunosc foarte bine si stiu ca sunt o persoana care in momentul in care si-a dat cuvantul si l-a respectat. Iar cuvantul meu fata de braileni este urmatorul: voi fi singurul parlamentar de Braila care cu adevarat se va implica in rezolvarea problemelor brailenilor. Ce reprosez colegilor mei sau altor persoane care au fost deputati sau senatori? Faptul ca au venit la 4 ani sa viziteze electoratul si sa le promita minciuni. Fiecare om doreste ca macar o data, la o saptamana, la o luna, la 2 luni, cineva care are o anumita putere, care poate sa faca ceva, sa vina si sa il intrebe de sanatate. Asta este filozofia mea. Nu filozofia de a sta in Parlament si de a te juca cu telefonul sau a dormi intr-o liniste pe care numai tu o stii in mintea ta, sau pur si simplu de a face scandal pentru ca altceva nu poti sa faci. Nu! Oamenii isi doresc lucruri concrete. Isi doresc sa fie ajutati si sprijiniti in problemele lor de zi cu zi. Si, mai mult decat atat, atunci cand merg pe strada isi doresc sa se simta respectati, atat din punct de vedere al sigurantei, cat si din punct de vedere al unei vieti cotidiene frumoase, intr-un oras frumos. Si nu numai atat, sa se simta cu adevarat ca au siguranta zilei de maine. Acestea sunt cateva lucruri pe care vreau sa le fac la Braila, si cu siguranta le voi face, pentru ca multe dintre ele, la nivelul sistemului educational, le-am realizat, iar dumneavoastra stiti foarte bine acest lucru.

Comentarii