„Le-am solicitat parlamentarilor brăileni, indiferent de partid, să renunțe la pensia specială. Nu a răspuns niciunul apelului meu” – declarația lui Adrian Tabarac, candidat independent la Camera Deputaților.
Tabarac consideră că simpla existență a pensiilor speciale este, în sine, „o chestiune revoltătoare, nejustificată” și spune că dacă va ajunge în Parlament va vota inițiativa legislativă de desființare a pensiilor speciale: „Bunica mea, după 40 de ani de muncă are o pensie de 803 lei. Cei mai mulți dintre bunicii noștri au astfel de pensii.
Sunt de părere că toți cetățenii trebuie să beneficieze de pensie în raport cu contribuțiile pe care le au și că nu există nicio justificare pentru existența pensiilor speciale, cu atât mai mult pentru existența pensiilor speciale pentru parlamentari. Această manieră de a transforma reprezentanții în Parlament în supercetățeni mi se pare demnă de statele autoritariste, nu de un stat democratic. Toate aceste sinecuri, toate aceste drepturi suplimentare ar trebui eliminate urgent. Fiindcă nu e vorba numai despre bani, ci despre felul în care statul se raportează la cetățeni și cetățenii la stat. Despre felul în care România se încăpățânează să păstreze ideea de cetățeni de categoria I și cetățeni de categoria a II-a. Despre felul în care cetățenii din prima categorie sunt plătiți din munca celor din a doua categorie”.
Adrian Tabarac mai spune că „nu dă doi bani” pe declarațiile publice ale unor politicieni care au anunțat public că renunță la pensia specială, fiindcă aceștia ar fi putut să voteze în Parlament pentru desființarea pensiilor speciale, dacă ar fi dorit cu adevărat să facă asta: „După ce ți-ai bătut joc de o țară întreagă, este de o ipocrizie fără margini să ieși acum și să spui că nu mai vrei pensie specială. Au ieșit sute de mii de oameni în stradă, ți-au arătat prin vot că s-au săturat de această condescendență mizerabilă și tu vii, la fel ca Dragnea în urmă cu câțiva ani, și spui că renunți la pensia specială. Dar până acum de ce nu ai dat o lege care să taie răul de la rădăcină? De ce?
Vă spun eu de ce. Pentru că din răul acesta se hrănește această castă de supracetățeni”.