stiri Braila – debraila.ro

Independentul Caprariu ii cere Primarului Dragomir sa grabeasca alocarea banilor pentru sportul brailean

Consilierul municipal independent Lucian Caprariu ii cere edilului municipiului, printr-o solicitare depusa la Registratura Primariei, sa convoace o sedinta extraordinara sau de indata a Consiliului Local Municipal pe 6 sau 7 noiembrie, astfel incat sa fie luata o decizie cu privire la finantarea sportului brailean.

Primaria a stopat finantarea disciplinelor sportive, intreband Consiliul Concurentei daca banii acordati reprezinta sau nu ajutor de stat sau, mai exact, daca e legal sau nu sa plateasca sumele.

Organismul care administreaza si pune in aplicare Legea concurentei a oferit un raspuns, care, in opinia sefilor cluburilor Dacia Unirea (fotbal) si Cuza Sport (baschet), da voie Primariei sa sprijine in continuare sportul. De cealalta parte, viceprimarul Alexandru Jantea afirma ca raspunsul este evaziv, in care apar termeni ca „este susceptibil a fi” sau in prima fascie ar parea ca este”. Astfel, primarul Marian Dragomir a hotarat sa mai scrie inca o data Consiliului Concurentei.

„Asfel, nu putem citi, interpreta acest aviz decat ca fiind un aviz consultativ, in urma caruia petentii iau decizii in continuare. De altfel, dupa cum observati, am invocat „Raspunsul” Consiliului Concurentei, intrucat niciodata acesta nu va emite un „Aviz”. Asadar, de la Consiliul Concurentei nu vom avea si nu putem avea un aviz, ci un raspuns. Desigur, acest raspuns il putem considera noi, consilierii, ca fiind un aviz consultativ. De aceea, continuarea unei corespondente cu Consiliul Concurentei este neproductiva si mai ales de o durata care este de natura sa afecteze, in unele cazuri ireversibil, anumite aspecte ale activitatii sportive in Municipiul Braila. (…) Domnule Primar, avand in vedere situatia financiara dificila a cluburilor sportive din oras si a unor cazuri care nu mai suporta amanare, dati, va rog, consilierilor locali municipali posibilitatea de a se exprima in functie de intelegerea fiecaruia”, se arata in cererea semnata de consilierul municipal Caprariu.

 

Comentarii