stiri Braila – debraila.ro

Inchisoare pentru braileanul care a venit la audieri cu un cutit in buzunar | Vigilenta politistului de la intrare i-a venit de hac

Inarmat cu tupeu si un cutit, un brailean a vrut sa ajunga in fata politistului care l-a chemat pentru a-l audia intr-unul dintre birourile Politiei Municipiului. Incidentul s-a petrecut in 2017.

Vigilenta agentului de politie Marius Bunea, care isi desfasura serviciul la intrarea in sediul institutiei, i-a venit de hac individului, care, la sfarsitul anului trecut, a fost condamnat la 1 an si 6 luni de inchisoare cu executare pentru portul sau folosirea fara drept de obiecte periculoase.

Pe 25 aprilie 2017, in jurul orei 09:50, Marius Iulian Paraschiv, un tanar cu antecedente penale, s-a prezentat la sediul Politiei Municipiului, cerandu-i sprijinul politistului de la punctul de acces pentru a ajunge la Biroul Investigatii Criminale. Intrucat aflase ca a fost cautat de oamenii legii, barbatul a vrut sa obtina lamuriri cu privire la situatie.

Agentul Marius Bunea a inscris datele individiului in Registrul acces persoane, iar apoi a decis sa il supuna pe unui control corporal. Se pare ca simtul omului legii nu l-a inselat: Marius Iulian Paraschiv avea in buzunarul interior al vestei un cutit cu lama rabatabila, in lungime totoala de 20 cm.

Cu nonsalanta, barbatul i-a spus agentului Bunea ca purta intotdeauna cutitul asupra sa, pentru a se autoapara in cazul in care se va afla in primejdie.

In cele din urma, Paraschiv s-a ales cu dosar penal si a fost trimis in judecata, Judecatora Braila condamnandu-l, la sfarsitul lunii noiembrie 2018, la o pedeapsa de 1 an si 6 luni inchisoare.

Totodata, instanta i-a aplicat pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii drepturilor civile, pe o perioada de 2 ani dupa executarea pedepsei principale si pedeapsa accesorie a interzicerii exercitarii drepturilor civile, prevazute de art.66 al.1 lit.a,b din Codul Penal, pe durata executarii pedepsei principale.

Comentarii