stiri Braila – debraila.ro

Inchisoare PE VIATA pentru Leonard Stan, criminalul de pe strada Danubiului

La sfarsitul saptamanii trecute, Leonard Stan, braileanul care si-a ucis in bataie concubina, in august 2015, a fost condamnat la inchisoare pe viata. Sentinta judecatorilor Tribunalului Braila nu este definitiva, putand fi contestata la Curtea de Apel Galati.

In urma cu aproape 25 de ani, braileanul a mai fost condamnat la 17 ani de inchisoare pentru omor, tot de Tribunalul Braila,.

„Condamna pe inculpatul Stan Leonard la pedeapsa principala a detentiunii pe viata si pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii drepturilor prevazute de art. 66 alin. (1) lit. a) si b) Cod penal si anume: a) dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si b) dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, pe o durata de 5 ani pentru comiterea infractiunii de omor calificat impotriva partii victimei Ionescu Aglaita”, se arata in sentinta instantei.

Judecatorii au mai dispus confiscarea celor doua curele folosite de barbatul de 53 de ani pentru a-si snopi in bataie concubina si plata de catre criminal a cate 50.000 de lei daune morale si 3.333 de lei cheltuieli facute pentru inmormantarea victimei catre 3 dintre cele 4 fiice, cu exceptia celei minore, de 5 ani, martora la omor.

Leonard Stan si-a batut concubina timp de trei zile, cu doua curele, dar si cu pumnii, pana cand femeia de 47 de ani nu s-a mai putut misca. In seara zilei de 18 august, Aglaita a intrat in coma, leziunile provocate devenind incompatibile cu viata. Bataile s-au petrecut, sustin procurorii, sub ochii mezinei, in imobilul in care cei trei locuiau cu chirie, pe strada Danubiului nr. 13.

Comentarii