stiri Braila – debraila.ro

INCEP testarile pentru COVID-19 si la Braila, „in cateva zile” | Va fi folosit aparatul pentru gripa porcina | Prefect: „Va efectua 200 de probe pe zi”

Aparatul Real Time PCR de la Directia Sanitara Veterinara Braila, care a fost utilizat pentru depistarea pestei porcine, poate confirma si prezenta noului coronavirus. Anuntul a fost facut, in cursul zilei de joi, de catre prefectul Catalin Boboc, care a precizat si faptul ca aparatul va deveni operational „in cateva zile”.

„De o saptamana, impreuna cu directorii DSP si DSV, purtam discutii, facem analize si cautam solutii pentru punerea in functiune a aparatului de la Directia Sanitara Veterinara. Este un aparat similar cu cel pe care se fac, la nivel national, determinari pentru infectarea cu COVID-19. Pot sa va spun ca in cateva zile acesta va fi operational. Am emis o hotarare de Comitet Judetenea pentru Situatii de Urgenta in acest sens. DSV va pune la dispozitie toate cele necesare, spatiu, aparat, iar DSP a demarat achizitia kiturilor pentru efectuarea testelor. Laboratorul de la Spitalul de Pneumoftiziologie ne va ajuta prin delegarea unui biolog si a unui medic de laborator, care sa valideze aceste probe. Am avut acest obiectiv de la bun inceput, dar n-am vrut sa-l comunicam public pana n-am stiut ca lucururile sunt clare si ca poate functiona. In cateva zile, aparatul va fi operational”, a declarat Boboc.

Prefectul a mai adaugat faptul ca aparatul de la DSV va putea efectua aproximativ 200 de probe in 24 de ore, urmand sa fie testati, in ordine, personalul medical, persoanele aflate in carantina care inca nu au fost testate si persoanele din izolare la domiciliu.

Comentarii