stiri Braila – debraila.ro

INCEP exproprierile pentru podul peste Dunare | La CINE vor ajunge cei 10 milioane de lei, in schimbul terenurilor

Guvernul a pregatit banii pentru exproprierea terenurilor necesare construirii podului suspendat peste Dunare. Peste 10 milioane de lei au fost alocati, potrivit unui proiect de hotarare aflat in dezbatere publica si care urmeaza sa fie adoptat, cel mai probabil, saptamana viitoare.

Vor fi expropriate 64,2 hectare de teren in judetele Braila (municipiul Braila si comuna Vadeni) si Tulcea (comunele Smardan si Jijila), respectiv 400 de proprietati.

„Aprobarea declansarii procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privata, care constituie coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national „Pod suspendat peste Dunare in zona Braila”, a listei cuprinzand imobilele supuse exproprierii, proprietarii sau detinatorii acestora, precum si sumele individuale estimate de catre expropriator aferente despagubirilor in cuantum total de 10.348,1 mii lei”, se mentioneaza in proiectul de act normativ.

Suma rezulta dintr-un raport de evaluare intocmit in septembrie de catre un evaluator autorizat ANEVAR (n.r. Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania) si va ajunge, in cea mai mare parte, la persoane fizice si juridice din judetul Braila.

LISTA celor care vor primi cele mai mari despagubiri in schimbul terenurilor pe care le detin in zona unde va fi construit podul:

Mai sunt alte aproximativ 60 de persoane fizice din comuna Vadeni, insa sumele individuale nu depasesc 18.000 lei.

Asocierea Astaldi S.P.A. (Italia) – IHI Infrastructure Systems Co. Ltd. (Japonia) a fost declarata, la sfarsitul anului trecut, castigatoarea contractului pentru proiectarea si executia podului suspendat peste Dunare, lucrare cu o valoare de aproape 2 miliarde de lei, fara TVA. Contractul a fost semnat in ultima zi de mandat a fostului premier Mihai Tudose.

Comentarii