stiri Braila – debraila.ro

Încă un fost PSD-ist în PNL Brăila, adus de anti-PSD-istul Popa: CINCI au devenit liberali până acum! | CE spunea Popa, șeful PNL, în 2021: „Trebuie să scăpăm de PSD-iștii din PNL!” | Noua achiziție a liberalilor: numit șef la ECO pe vremea lui Bunea Stancu și candidat cu 352 de voturi la Primăria Brăila, în 2020

Încă un fost membru PSD a intrat în PNL Brăila, prezentat public chiar de deputatul Alexandru Popa, liderul liberalilor (foto stânga). Este vorba despre Alexandru Micu, fost director al ECO SA timp de aproape un deceniu și fost membru în forul de conducere al PSD Brăila.

Micu a fost numit politic la conducerea societății de salubrizare ECO, cum de altfel a recunoscut chiar proaspătul PNL-ist, în anul 2009, când la butoanele PSD Brăila se afla fostul baron Gheorghe Bunea Stancu.

În anul 2018, în mandatul primarului Marian Dragomir, lui Micu nu i-a mai fost prelungit contractul de management. Din acel moment, Alexandru Micu a început un război public cu foștii colegi de partid, a participat, fără succes, la mai multe concursuri de angajare la diverse instituții, dar s-a înscris și în Partidul Forța Identității Naționale – candidând pentru fotoliul de primar al Brăilei la alegerile din 2020 și obțînând 352 de voturi.

Alexandru Micu este al cincilea fost membru PSD adus în PNL Brăila de Alexandru Popa. În urmă cu doar câteva luni, din tabăra PSD au fost transferați primarii comunelor Chiscani și Viziru, dar și deputatul George Adrian Paladi și Daniela Bordea – consilier județean și o apropiată a lui Paladi.

Costică Cojea de la Chiscani și Cornelia Măcrineanu de la Viziru nu au demisionat din PSD pentru a se înscrie oficial în PNL. Fiind aleși locali, aceștia și-ar fi pierdut mandatele. Totuși, cei doi primari participa activ la viața politică a liberalilor.

De cealaltă parte, Paladi a sărit în barca PNL după ce a fost învins în cursa pentru fotoliul de președinte al PSD Brăila de Francisk Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean.

Popa, șeful PNL Brăila, în 2021:

„În primul și în primul rând, trebuie să scăpăm de PSD-iștii din PNL

Aducerea unor foști membri PSD în PNL vine în contextul în care deputatul Alexandru Popa, în 2021, atunci când a candidat la șefia PNL Brăila, a avut un discurs axat pe excluderea din PNL a membrilor suspectați de “blaturi” cu PSD.

“Vreau să aduc un nou suflu în filiala PNL Brăila, o nouă echipă prin care să putem să construim și să ne batem cu adevărat cu PSD. Din punctul meu de vedere, în primul și în primul rând, trebuie să scăpăm de PSD-iștii din PNL și o să-i enumăr la momentul oportun”, declara, la acel moment, Popa.

Mai mult decât atât, după ce a fost ales președinte al filialei, Alexandru Popa a și propus excluderea mai multor liberali cu greutate din partid, printre care Vasile Varga și Florin Cîrligea, acuzându-i că sunt “PSD-iști”, însă forurile superioare din PNL nu au confirmat deciziile.

Sursa foto: MDPress

Comentarii