stiri Braila – debraila.ro

Inca o lovitura DIICOT intr-un mega dosar: politist brailean ARESTAT PREVENTIV! | Gruparea lui Puia ramane in spatele gratiilor

Agentul Andrei Angheluta de la Sectorul Politiei de Frontiera Braila a fost arestat preventiv in dosarul contrabandistilor de motorina din Gropeni. Omul legii a ajuns in spatele gratiilor, desi, initial, a fost cercetat sub control judiciar. 

Judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Braila a admis, luni, propunerea de arestare preventiva a lui Angheluta. Potrivit procurorilor antimafia, agentul de la „Frontiera” sprijinea gruparea infractionala care a introdus in tara aproximativ 50 de tone de motorina, descarcand combustibilul de pe nave aflate sub pavilion strain, pe Dunare.

Totodata, instanta a prelungit arestarea preventiva a celor retinuti la inceputul lunii: Vasilica Puia, Fluturas Ionel, Dumbrava Danut, Lefter Marius Catalin, Alexandru Tudorel si Vlad Sorin.

Andrei Angheluta ajuta „consistent” gruparea condusa de Puia. Practic, omul legii le spunea contrabandistilor unde erau pozitionati colegii lui, care se aflau in timpul serviciului, pe Dunare, astfel incat activitatea ilegala sa se desfasoare in liniste.

Totodata, omul legii accesa baza de date a Politiei atunci cand membrii gruparii solicitau informatii cu privire la diverse autoturisme considerate a fi „suspecte”.

In trecut, Angheluta a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu, fals intelectual si favorizarea infractorului, dupa ce ar fi inchis ochii atunci cand a venit vorba de activitatea desfasurata de unii braconieri pe Dunare.

Mai exact, politistul si alti colegi ai sai ar fi scris lucruri false in actele de depistare si ar fi primit drept rasplata peste din captura braconierilor. In cele din urma, instanta i-a achitat pe politisti, aratand ca „nu exista probe din coroborarea carora sa rezulte, dincolo de orice indoiala, ca inculpatii sunt vinovati”.

Gruparea lui Vasilica Puia, „inecata” de DIICOT | DETALII: Cum se facea contrabanda cu motorina la Gropeni, pe Dunare

Comentarii