Într-un univers microscopic, la granița dintre știință și descoperiri fascinante, analizele medicale de laborator devin eroii care patrulează navele spațiale ale corpului uman. Asemenea scenelor din cele mai captivante filme science fiction, unde întâlnim OZN-uri și explorăm noi lumi, analizele medicale ne oferă o privire detaliată în universul complex al sănătății noastre. Iar acest lucru se întâmplă datorită preciziei și vitezei de eliberare rezultatelor, dar și a tehnologiei avansate din laborator.
Laboratoarele REGINA MARIA asigură toate acestea printr-un portofoliu complet de teste și analize de laborator, necesare pentru stabilirea cu exactitate a diagnosticului, tratamentului si monitorizării pacienților. Medicii specialiști din laboratoarele Regina Maria sunt acreditați să utilizeze cele mai noi tehnologii de laborator și efectuează teste pentru fiecare specialitate medicală, inclusiv teste și analize de biochimie clinică, hematologie, microbiologie și biologie moleculară.
Laboratoarele REGINA MARIA au, de asemenea, integrat în sistemul de management al calităţii utilizarea inteligenţei artificiale, având în reţea primul şi singurul laborator din ţară care, în urma auditării specialiştilor, a primit aviz favorabil în acest sens – acreditarea RENAR. Cu ajutorul inteligenţei artificiale, specialiştii din laborator au implementat o procedură de verificare automată a rezultatelor. Introducerea inteligenţei artificiale are multiple beneficii pentru pacienţi, oferind garanţia unor rezultate sigure, prin eliminarea erorii umane în interpretarea datelor în laboratoarele de analize. Mai mult de 50% din parametrii de laborator examinați parcurg această procedură, scurtând timpul de eliberare a rezultatelor și asigurând acuratețea acestora.
Laboratorul Central REGINA MARIA are, de asemenea, eticheta Roche Diagnostic pentru linia de biochimie și imunologie și este un reper tehnologic pentru sistemul medical românesc. Astfel medicii clinicieni au la dispoziție buletine de analize concludente, pe baza cărora pot recomanda cele mai eficiente tratamente.
În plus, Laboratorul Central REGINA MARIA găzduieste și Centrul de referință Leica Biosystems, care reduce considerabil timpul de procesare a probelor și permite eliberarea unor rezultate sigure. De exemplu, cu ajutorul acestui proces de lucru standardizat, sunt eliberate rezultate pentru biopsii în cel mai scurt timp posibil: maximum 10 zile lucratoare.
Laboratoarele Reţelei REGINA MARIA pot deservi peste 30.000 de pacienţi pe zi şi au o capacitate de peste 75 de milioane de teste pe an. Reţeaua deţine 36 de laboratoare, peste 140 de puncte de recoltare în toată ţara şi numără mai mult de 500 de specialişti în domeniul analizelor medicale de laborator.
Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele 16 acreditări deținute – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.
Totodată, REGINA MARIA a inovat și segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu 27 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 800.000 de abonamente. În plus, în ultimii 10 ani, REGINA MARIA a investit mai multe de 200 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.
REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 35 de alți jucători de pe piață, având o prezență proprie în mai mult de jumătate din județele țării și acoperire națională prin intermediul celor peste 330 de clinici partenere. Compania reunește peste 9.600 de angajați și colaboratori și oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de aproximativ 6,5 milioane de pacienți.
În ultimul deceniu, 625.000 de recenzii au fost acordate de pacienți medicilor REGINA MARIA, printr-un sistem unic de acordare a feedback-ului, ajungând astfel la o medie de 9,54 la nivelul Rețelei.
În 2023, compania a lansat un nou proiect medical – EXAVET, primul laborator de Analize și Imagistică Veterinară din cadrul REGINA MARIA, marcând intrarea pe o piață nouă pentru liderul în calitatea serviciilor medicale din România. Rețeaua este, totodată, lider în digitalizarea sănătății în România – aplicația medicală REGINA MARIA fiind cea mai descărcată și utilizată aplicație de acest tip, cu aproape 1,4 milioane de conturi de pacienți.