stiri Braila – debraila.ro

În 24 de ore, trei minori au fost prinși cu SUBSTANȚE INTERZISE și CUȚITE | Acțiuni ale jandarmilor brăileni

Jandarmii brăileni au constatat, în weekend, trei fapte de natură penală în care au fost implicați minori, în mai puțin de 24 de ore.

Prima constatare a avut loc sâmbătă, 14 octombrie. Un băiat de 17 ani a stârnit suspiciunea echipajului de jandarmi după ce, la vederea autospecialei, a aruncat un obiect în apropiere.

Jandarmii l-au interceptat și legitimat, iar în zonă au găsit un cuțit cu lungimea totală de 22 de centimetri, din care lama măsura 9,5 centrimetri. Minorul a motivat că ar fi luat cuțitul de acasă pentru a-l arăta unui prieten, însă s-ar fi speriat când au observat autospecială de jandarmerie și l-a aruncat.

Cea de-a doua constatare a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică. Atunci, trei persoane și-au schimbat brusc direcția de mers când au observat echipajul de Jandarmerie. Acestea au fost interceptate și legitimate, fiind vorba despre trei tineri cu vârste cuprinse între 17 și 21 de ani.

Întrebați dacă au asupra lor substanțe sau obiecte interzise la deținere, băiatul de 17 ani a scos din buzunar un pliculeț ce conținea o substanță de tip „cristal” posibil a avea efecte psihoactive, susținând că este pentru consumul propriu.

Totodată, duminică după amiază, mai mulți tineri, care se aflau la intrarea în Parcul Monument, au început să se comporte suspect atunci când au văzut echipajul de Jandarmerie. În momentul în care jandarmii au vrut să-i legitimeze, doi dintre aceștia au fugit în parc, însă au fost prinși la scurt timp.

Unul dintre tineri ținea în mână un cuțit tip briceag cu lungimea totală de 21 de centimetri, din care lama măsura 10 centimetri. Jandarmii au întocmit actul de sesizare, în prezența reprezentanților legali, fiind vorba despre minori cu vârste de 14 și, respectiv 15 ani.

În toate aceste cazuri verificările sunt continuate de polițiști.

Comentarii