stiri Braila – debraila.ro

În 2022, PNL îl făcea PRAF pe Gheorghe, fost primar PSD la Însurăței, pe care acum l-a racolat, iar pe soție a pus-o candidat la Primărie: „Incompatibil cu funcția și cu administrația în general, ar fi dormit la propriu și la figurat în Primărie. Oamenii din Însurăței nu au acces la fonduri europene din vina primarului incompatibil”

În urmă cu mai puțin de o săptămână, deputatul Alexandru Popa, liderul liberalilor brăileni, a anunțat public faptul că Ionel Gheorghe (foto jos), fostul primarul PSD al orașului Însurăței, „s-a alăturat echipei PNL” și că soția acestuia va candida la Primăria ÎnsurățeiPopa a renunțat astfel la Daniel Cîrîc, pe care l-a prezentat public drept candidat al PNL la Însurăței încă din iulie 2023.

Ionel Gheorghe și-a pierdut fotoliul de primar în luna mai 2022, fiind demis din funcție ca urmare a faptului că a pierdut în mod definitiv un proces de incompatibilitate. Acesta are interdicție de a mai candida pentru fotoliul de primar la alegerile locale din 2024, motiv pentru care, odată trecut în barca PNL, a împins-o în lupta electorală pe soția sa.

În mod paradoxal, fostul PSD-ist și proaspătul membru PNL Ionel Gheorghe, care, în opinia deputatului Popa, „beneficiază de susținerea unui număr mare de locuitori ai orașului”, era criticat în termeni duri, în trecut, chiar de către liberali, actualii săi colegi de partid.

„Nici maşină nu a avut până în 2020, când şi-a cumpărat o Dacie la mâna a noua”

Mai exact, la sfârșitul lunii octombrie 2022, într-un comunicat de presă postat inclusiv pe pagina de Facebook a PNL Brăila, consilierul județean Dănuț Lungu (foto jos), vicepreședinte în echipa lui Alexandru Popa, spunea despre Ionel Gheorghe că „ar fi dormit la propriu şi la figurat în Primărie în toţi aceşti ani”.

PNL-istul Dănuț Lungu a subliniat inclusiv faptul că Gheorghe a fost declarat incompatibil printr-o sentință definitivă, a făcut referiri la averea fostului primar PSD și l-a acuzat că este vinovat pentru că blocurile din Însurăței nu pot fi reabilitate termic din fonduri europene.

„Oamenii din Însurăţei se află astăzi în imposibilitatea de accesa fonduri europene din vina primarului incompatibil Ionel Gheorghe, care nu a vegheat la respectarea Legii nr. 196/2018, privind înfiinţarea asociaţiilor de proprietari. Primarii aveau în sarcină să sprijine şi să îndrume proprietarii de locuinţe să se organizeze legal, ceea ce nu s-a întâmplat la Însurăţei, iar astăzi oamenii sunt lipsiţi de unele drepturi, printre care şi cel de a beneficia de reabilitare termică.

Primarul Ionel Gheorghe, incompatibil cu funcţia şi cu administraţia în general, se pare că ar fi dormit la propriu şi la figurat în Primărie în toţi aceşti ani, pentru că, potrivit declaraţiei de avere, nu deţine nicio locuinţă. Nici maşină nu a avut până în 2020, când şi-a cumpărat o Dacie la mâna a noua, cu an de fabricaţie 2008″, spunea PNL, prin vocea consilierului județean Dănuț Lungu, despre actualul PNL-ist Ionel Gheorghe.

FRAGMENT – COMUNICATUL DE PRESĂ AL PNL BRĂILA DIN OCTOMBRIE 2022
Comentarii