stiri Braila – debraila.ro

IMAGINI SOCANTE | Un adolescent loveste un pui de pisica ca pe o minge: „Ma joc fotbal cu el!” | Ce spune Politia

Imagini socante circula pe retelele de socializare: un adolescent din Braila s-a filmat in timp ce lovea cu piciorul un pui de pisica.

Baiatul de 14 ani folosea pisoiul drept o minge, afirmand ca „se joaca fotbal” cu animalul.

Filmuletul a fost publicat de un internaut. Potrivit acestuia, adolescentul este elev la Scoala Gimnaziala „Ecaterina Teodoroiu”.

„Primesc pe messenger de la o doamna acest filmulet in care un pui de pisica este maltratat si chinuit, joaca fotbal cu el pur si simplu, nu stiu nimic despre starea pisicului si ma roaga sa-l fac public in ideea in care il cunoaste cineva”, a mai precizat sursa citata.

Politia s-a autosesizat, transmitandu-ne ca a fost deschis dosar penal, iar copilul care a maltratat pisoiul a fost identificat si condus la sediul Politiei.

„Avand in vedere imaginile aparute in spatiul public, in care un tanar lovea cu picioarele o pisica, politistii din cadrul Biroului pentru Protectia Animalelor s-au sesizat din oficiu. In urma primelor verificari, politistii l-au identificat pe tanarul in cauza, fiind vorba de un minor in varsta de 14 ani, din municipiul Braila, acesta fiind condus la sediul politiei, alaturi de mama sa, pentru stabilirea situatiei de fapt si a imprejurarilor in care a avut loc evenimentul. In continuare politistii efectueaza cercetari, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Braila, in cadrul unui dosar penal intocmit sub aspectul savarsirii infractiunii de ranirea sau schingiuirea animalelor, fapta prev. si ped. de art. 25, al. 1 lit e din Legea nr. 205/2004, privind protectia animalelor”, a anuntat Biroul de Presa al Inspectoratului de Politie Judetean.

Comentarii