stiri Braila – debraila.ro

IMAGINI SOCANTE | Catelusul unei femei a fost SFASIAT de un pitbull scapat dintr-o curte | Proprietarul cainelui agresiv: „Bre, dar de ce il lasi afara?” | Ce amenda a primit barbatul

Imagini de o cruzime fara margini au fost surprinse de la balconul unui apartament din Ansamblul Buzaului: un caine de talie mica a fost sfasiat de viu de un pitbull. Totul s-a intamplat sub ochii proprietarilor celor doua animale, o femeie aflata in stare de soc si un barbat suparat ca patrupedul de mici dimensiuni se afla pe strada.

Oribila scena a fost filmata in urma cu aproximativ o saptamana, mai exact pe 19 august, pe aleea situata intre strazile Simion Barnutiu si Comunarzi.

Catelusul era plimbat de o femeie, in varsta de 75 de ani – mama proprietarei animalului. La un moment dat, ca de nicaieri, in zona au aparut doi caini de talie mare, vizibil agitati si agresivi – printre care si un pitbull. Cel din urma si-a infipt coltii in beregata catelului si nu i-a mai dat drumul pana cand nu a murit.

Pe filmare observa un barbat, cel mai probabil proprietarul pitbull-ului, care, in loc sa intervina, o cearta pe septuagenara pentru ca a lasat catelusul afara.

DEBRAILA.ro a cerut Politiei un punct de vedere oficial cu privire la eveniment, fiindu-ne comunicate urmatoarele date:

„In urma verificarilor efectuate de politisti, s-a stabilit faptul ca proprietarul cainelui atacator, un brailean de 53 de ani, detine doi caini de talie mare, care, in ziua respectiva, au scapat din curte. (…) Detinatorul de caini de talie mare a fost avertizat cu privire la faptul ca, in situatia in care nu va lua masuri de prevenire a comportamentului canin agresiv, politistii vor putea dispune plasarea cainelui intr-un adapost, iar cheltuielile generate de intretinerea animalului vor fi suportate de proprietare.”

Totodata, politistii l-au amendat pe individ cu 7.500 de lei.

 

Comentarii