stiri Braila – debraila.ro

Hoț la 13 ani! | I-a furat telefonul unui alt copil și l-a ascuns | Victima, tot de 13 ani, a cerut ajutorul jandarmilor

Un minor de doar 13 ani ar fi furat telefonul mobil unui copil de aceeași vârstă, într-un parc de joacă aflat pe strada Industriei, la doi pași de sediul Jandarmeriei.

Copilul lăsat fără telefon a știut ce să facă în astfel de situații și a cerut imediat ajutorul jandarmilor. Cazul s-a petrecut sâmbătă, în jurul orei prânzului.

Echipajul de jandarmi care se pregătea să intre în serviciu a stat de vorbă cu băiețelul. Cel mic le-a povestit că se juca împreună cu un alt copil, în momentul în care cel din urmă i-ar fi sustras telefonul din buzunarul vestei.

Băiețelul le-a oferit indicii importante jandarmilor: colegul de joacă purta adidași de culoare neagră cu model portocaliu și a fugit spre zona Plantelor.

După ce au primit aceste detalii, jandarmii s-au deplasat imediat în direcția indicată și l-au identificat pe minorul în cauză pe strada Plantelor, în dreptul Liceului “Panait Istrati”.

În urma controlului corporal efectuat, telefonul nu a fost găsit asupra băiatului, însă acesta a recunoscut că el este autorul furtului și că ar fi ascuns bunul într-un tufiș din apropiere.

Jandarmii au găsit telefonul și l-au predat mamei victimei, în baza unui proces verbal.

Cercetările vor fi continuate de polițiști.

Sfaturile jandarmilor:

În astfel de cazuri, încercați să rețineți cât mai multe detalii despre făptuitor! Orice indiciu poate ajuta jandarmii/polițiștii la identificarea rapidă a autorului, iar bunul va fi recuperat mai repede.

Băiețelul din cazul mai sus prezentat a solicitat ajutorul jandarmilor în cel mai scurt timp și a reușit să ofere indicii importante despre autor, chiar detalii care-l deosebeau imediat de alte persoane.

Acesta este un caz cu final fericit pentru victimă, însă vă recomandăm să rămâneți vigilenți și să aveți grijă de bunurile personale, mai ales în locuri aglomerate!

Comentarii