stiri Braila – debraila.ro

HILAR | „Brăilenii văd o lumină purtată de oameni noi”. CUM sunt candidații PNL descriși de propriul partid? Deputatul Popa spune că a fost „cântărit” de brăilenii „mai în vârstă”, iar apoi a văzut „o licărire în ochii lor”

„Brăilenii văd acum o speranța, o lumina purtată de oameni noi…”. Aceasta este doar o parte a descrierii pe care PNL o face celor doi candidați liberali Alexandru Popa și Cătălin Canciu (foto), cu mai puțin de două luni înainte de alegerile locale din 9 iunie. Popa vrea să fie președintele Consiliului Județean, iar Canciu țintește fotoliul de primar al Brăilei. 

Este vorba despre textele care, pe rețelele de socializare, însoțesc fotografii realizate în timp ce Popa și Canciu împart pliante electorale pe străzi. 

PNL, pe lângă calitatea de „oameni noi” care poartă „o lumină”, mai spune despre cei doi candidați că au „un aer proaspăt și determinat” și „aduc o rază de speranță în politica Brăilei, înlocuind actualii politicieni cu o nouă viziune și energie”. Liberalii au mai subliniat faptul că Alexandru și Popa au fost primiți de oameni „cu brațele deschise, recunoscând în ei potențialul unei schimbări reale”.

În afară de această descriere aproape poetică, încărcată de metafore până la limita penibilului – ținând cont că vorbim de o campanie electorală, nu de un concurs de creație literară – PNL Brăila a mai publicat, tot pe rețelele de socializare, un text care, față de precedentul, a fost asumat de unul dintre cei doi candidați.

Mai exact, deputatul Alexandru Popa le-a povestit internauților faptul că oamenii mai în etate pe care i-a întâlnit l-au „cântărit”, iar apoi candidatul la președinția Consiliului Județean a văzut „o licărire în ochii lor care se putea traduce cu un singur cuvânt – SPERANȚĂ!”.

Comentarii