stiri Braila – debraila.ro

Hackerii rusi ANUNTA ca vor ataca si un site din Braila: isjbraila.ro | Seful ISJ: “Daca vor fi mai destepti decat noi, il vor sparge!”

Gruparea de kackeri pro-rusi “Killnet”, care a atacat mai multe site-uri ale unor institutii publice din Romania – printre care cel al Guvernului, Armatei, Politiei de Frontiera, a publicat o lista cu noi site-uri vizate.

Zilele trecute, mii de atacuri cibernetice au fost declansate asupra online-ului romanesc.

Hackerii ameninta ca vor ataca aproape 300 de site-uri, printre care site-urile Administratiei Prezidentiale, mai multor ministere, redactii de presa, institutii publice, spitale, partide. Pe lista se afla si un site din Braila, respectiv site-ul Inspectoratului Scolar Judetean.

Contactat de DEBRAILA.ro, inspectorul scolar general Catalin Canciu a declarat ca institutia pe care o conduce a primit o serie de recomandari din partea Directoratului National de Siguranta Cibernetica.

“Nu avem baze de date care nu au caracter public. Pe site sunt documente publice. Am vorbit cu inginerul care se ocupa si am intreprins toate masurile necesare. Daca vor fi mai destepti decat noi, il vor sparge. Nu ne va afecta activitatea institutiei. Noi, in trecut, am mai fost tina unui atac cibernetic”, ne-a precizat Canciu.

In urma cu 5 ani, site-ul ISJ Braila a fost atacat de hackeri, pe pagina de start aparand o poza cu celebra masca purtata de membrii gruparii Anonymous, un mesaj, dar si o melodie rock.

„OPS AI FOST SPART  unKn0wn H4CK3r” Cyber Hacker. The website is HACKED”, a fost mesajul aparut pe site-ul isjbraila.ro.

Comentarii