stiri Braila – debraila.ro

Guvernul Tudose a dat unda verde pentru construirea unui SPITAL REGIONAL intre Braila si Galati | Se cauta locatia si banii

Desi deocamdata nu sunt cunoscute date cu privire la locatia viitorului spital regional din zona Braila-Galati, cel mai probabil, va fi construit intre cele doua municipii. In perioada urmatoare, Guvernul va initia demersuri si pentru identificarea solutiilor de finantare, luandu-se in calcul inclusiv contractarea unor imprumuturi la nivel guvernamental.

Guvernul Tudose a aprobat, in sedinta de miercuri, 1 noiembrie, printr-un memorandum, demararea procedurilor necesare pentru construirea a cinci spitale regionale in Timisoara, Targu-Mures, Brasov Constanta si Braila-Galati.

„Vor fi demarate consultarile cu autoritatile administratiei publice locale pentru identificarea terenurilor care sa permita functionarea in conditii optime si la standarde de calitate atat din punct de vedere al respectarii circuitelor functionale, cat si al asigurarii tuturor utilitatilor”, a anuntat Executivul.

Trebuie precizat faptul ca cele cinci spitale regionale vor fi construite din Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii, in timp ce alte trei spitale regionale, la Iasi, Cluj-Napoca si Craiova, vor avea ca sursa de finantare fonduri europene.

Comentarii