stiri Braila – debraila.ro

Guvernul PNL – ZERO lei pentru Braila, la rectificare | Primarul: „Inteleg ca au ceva cu mine, dar ce au cu brailenii? Si-au batut joc de braileni!” | „Sa le spun sa le fie rusine? O sa-i taxeze brailenii la vot!” | Au primit bani orasele cu primari PNL, dar si cele cu primari care au trecut de la PSD la PNL

Municipiul Braila a primit „0 lei” in urma rectificarii bugetare adoptate, in cursul saptamanii trecute, de Guvernul Orban. Anuntul a fost facut de primarul Marian Dragomir, care a criticat in termeni duri modul in care au fost alocati banii.

Edilul arata cu degetul spre PNL Braila, tinand cont de faptul ca Alexandru Danaila, presedintele filialei, a facut public faptul ca a discutat cu Florin Citu, ministrul Finantelor, „despre rectificarea bugetara si sumele care vor fi alocate primariilor din judetul Braila”.

Sume importante de bani au primit municipii ca Iasi, Sibiu, Suceava, Alba Iulia sau Cluj-Napoca.

„Prima data am sa va arat o fotografie. Ia uitati-va la ei doi, cum se completeaza reciproc din punct de vedere al performantei, domnul Citu si domnul Danaila, presedintele PNL Braila. Aceasta imagine este una din presa si scrie in felul urmator: Danaila a discutat cu ministrul Finantelor, domnul Florin Catu, despre rectificarea bugetara si sumele care vor fi alocate primariilor din judetul Braila, pentru ca acestea sa poata continua proiectele de investitii in care sunt angajate. El, Danaila, a primit asigurari ca Ministerul Finantelor monitorizeaza indeaproape situatia financiara a fiecare primarii. Sunt mai multe intrebari aici: In ce calitate a negociat Danaila banii primariilor cu ministrul Finantelor? Presedintele PNL, fara nicio functie sau calitate oficiala, negociaza banii judetului cu ministrul Finantelor? Dupa negociere, cand au publicat cifrele rectificarii de buget, in Monitorul Oficial, constatam urmatorul aspect: Guvernul PNL a dat ZERO lei Municipiului Braila. Repet, Guvernul PNL a dat zero lei Municipiului Braila, dupa intalnirea cu presedintele PNL Braila. Prin acest lucru, este foarte clar ca PNL Braila si-a batut joc de braileni. Eu inteleg ca ei au o chestiune electorala cu mine acum, in campanie electorala, dar ce au cu brailenii? Daca mi-au taiat mie toate drumurile catre minister, toate caile de comunicare, daca nu m-au chemat la Prefectura, sunt dispus sa inteleg jocul politic. Nu pot, in schimb, sa inteleg mizeria electorala prin care banii pentru municipiu intreg se taie in totalitate. Sa le spun sa le fie rusine? E prea putin, din punctul meu de vedere. Si o sa-i taxeze brailenii la vot. Pentru ca acesta este adevarul”, a declarat Dragomir.

Totodata, primarul a precizat faptul ca Primaria Braila a cerut 33 de milioane de lei la rectificare pentru investitii, cum ar fi realizarea de parcari sau asfaltarea unor strazi din cartierul Lacu-Dulce.

„Probabil ca unii se intreaba si de ce a cerut Primaria Municipiului Braila bani. Nu am cerut bani pentru ajutoare sociale, pentru ca mai sunt 30 de persoane care primesc ajutor social in municipiu. Am cerut bani pentru 2 lucruri. Aceasta este adresa oficiala prin care Primaria Municipiului Braila a solicitat finantarea. Am solicitat asa: pentru persoanele cu dizabilitati, oameni care au nevoie atat pentru ei, cat si pentru insotitorii lor, intr-adevar, e o chestiune sociala, 4,6 milioane lei si au livrat zero lei. Am inteles, e o chestiune sociala…Dar, apoi, chiar domnul Danaila la negocierea cu domnul Catu spune ca aloca bani pentru investitii. Si am solicitat bani pentru investitii, 33 milioane lei, pentru a completa banii pe care-i avem in bugetul Primariei. Cel mai important lucru este altceva, nu vor putea sa spuna niciodata faptul ca sunt bani pentru societati dedicate. Sunt doar lucrari pe care le efectueaza societati din municipiul Braila. PNL Braila a taiat banii pentru lucrarile efectuate de societati din municipiul Braila. Pentru ce am cerut? Pentru 3 loturi de parcari la care lucreaza societati din Braila, pentru Lacu Dulce, cofinantare pentru asfaltare, la care va lucra o societate din Braila, pentru modernizarea Caminului Cultural din cartierul Nedelcu Chercea, la care lucram in prezent, realizat tot de o societate din Braila. Si pentru ca brailenii sa nu mai stea niciodata la rand si in completare cu sistemul online pe care-l avem pentru plata online a taxelor si impozitelor, sa facem un sediu modern pe Independentei, in locatia fostului liceu Brancusi, astfel incat sa le oferim brailenilor toate conditiile atunci cand vin sa depuna un document la Primarie. Lucreaza tot o societate din Braila. Pentru asta au taiat banii! Se pozau unii dintre ei in Lacu Dulce si spuneau cum asfalteaza ei. Ce sa faca ei, ca au taiat banii de la Lacu Dulce? Ei au taiat, prin aceasta rectificare”, a adaugat sursa citata.

Marian Dragomir sustine ca banii care nu au fost alocati de Guvern vor veni de la Consiliul Judetean, sub forma cofinantarii proiectelor.

„Nu-i nicio problema, vom avea o discutie cu domnul presedinte Chiriac si, pe langa banii pe care-i va pune Primaria Municipiului Braila, vom avea cofinantare de la Consiliul Judetean. Unde taie ei, punem noi. Ce-am constatat in schimb, pentru ca am venit si cu lista primariilor la care au alocat bani. Alba Iulia, Botosani, Brasov, Calarasi 50 miliarde, Cluj, Iasi, Ploiesti, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timisoara 90 miliarde. Si lista curge mai departe. Toate primariile PNL au primit bani. La Primaria Municipiului Braila s-au taiat bani. Si n-au dat bani doar la PNL-isti, ci au dat bani si la traseisti. Toti primarii care au trecut de la PSD, fiind rai ieri, azi au devenit cei mai buni membri PNL si li s-au dublat finantarea de la buget din banii Municipiului Braila. Noi, in schimb, nu vom fi traseisti niciodata, indiferent ca au momit cu functii sau cu bani. Este dovada foarte clara ca au dat bani pe criterii politice, dar din pacate, repet, au taiat banii Municipiului Braila. Pana acum, spuneam ca nu raspund atacurilor venite in campanie din partea vreunui partid sau candidat, dar acum este deja prea mult si n-am cum sa tac si sa ma uit cum ei taie banii municipiului Braila, pentru ca ieri faceau comentarii de doi lei si azi au dat zero lei municipiului Braila. Astept ca si noi sa le dam zero voturi la alegerile din 27 septembrie, pentru a le plati cu aceeasi moneda”, a concluzionat primarul Dragomir.

Comentarii