stiri Braila – debraila.ro

Guvernul Ciolos a lansat „Comisia de taiat hartii”, cu scopul de a debirocratiza administratia

Guvernul a lansat miercuri „Comisia de taiat hartii”, care are ca scop sa ajute la debirocratizarea administratiei in relatia cu cetatenii, a anuntat premierul Dacian Ciolos, citat de Cotidianul.

„Comisia de taiat hartii va trebui sa ne ajute sa identificam acele lucruri in functionarea administratiei care sa duca la o debirocratizare in relatia cu cetatenii mai ales. Aceasta platforma online are adresa <maisimplu.gov.ro> unde o sa invitam cetatenii, contribuabilii, sa ne impartaseasca din experienta lor din relatia cu administratia si care documente sau care tipuri de dosare pe care trebuie sa le depuna la administratie li se par complicate si ar putea fi simplificate”, le-a spus Ciolos ministrilor miercuri in ședinta de Guvern.

Conform site-ului maisimplu.gov.ro, obiectivul principal al proiectului este reducerea numarului de documente cerut la interactiunea cu administratia.

Premierul a precizat ca s-au identificat deja cateva lucruri simple care pot fi facute de catre administratie in beneficiul cetatenilor, situatii catalogate drept „absurde”.

„Mamele care au nascut trebuie sa depuna trei dosare cu de multe ori cam aceleasi tipuri de documente, unul pentru indemnizatia de crestererea copilului, altul pentru alocatia de stat si un altul pentru stimulentul de reinsertie. Aceste trei dosare contin cam aceleasi documente si trebuie sa se plimbe de multe ori la aceleasi institutii cu trei hartii in copie diferite.(…) Putem simplifica lucrurile cu depunerea unui singur dosar in asa fel incat administratia sa poata trata toate cele trei tipuri de indemnizatii”, a precizat premierul.

Un alt exemplu prezentat de Dacian Ciolos a fost cel al unui somer care este obligat sa plateasca 30 de lei pentru a obtine documentele necesare obtinerii indemnizatiei de somaj.

Ciolos le-a cerut ministrilor sa isi dea concursul si sa colaboreze cu Cancelaria pentru implementarea elementelor continute de platforma

Comentarii