stiri Braila – debraila.ro

Gropeneanu, TRIMIS ÎN JUDECATĂ: băut la volan, afaceristul a rănit trei persoane și a dărâmat un stâlp | Judecătoria Brăila va pronunța prima sentință

Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila l-a trimis în judecată pe afaceristul Aurel Gropeneanu pentru vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. 

Instanța a constatat deja legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, dispunând începerea judecăţii cauzei.

Primul termen al procesului care, în primă instanță, se va judeca la Judecătoria Brăila este pe 21 noiembrie. 

După cum DEBRAILA.ro a scris în exclusivitate, Gropeneanu, patronul „Micatis”, a provocat, la sfârșitul anului trecut, un accident rutier cu trei răniți. Acesta s-a urcat băut la volan și nu a acordat prioritate unui alt autoturism. 

ACCIDENTUL

Pe 16 decembrie 2021, aflat în stare de ebrietate, afaceristul Aurel Gropeneanu, în vârstă de 58 de ani, s-a urcat la volanul autoturismului Toyota Land Cruiser și a gonit pe străzile Brăilei. În Centrul Vechi, pe strada Radu Campiniu, patronul „Micatis” nu a mai ținut cont de „STOP” și, la doi pași de sediul Poliției, a pătruns în intersecția cu strada Ana Aslan, lovind o mașină care circula regulamentar.

SUV-ul condus de Gropeneanu a izbit în lateral autoturismul BMW, pe care l-a proiectat într-un stâlp. La baza stâlpului de beton era vizibilă armătură, iar partea superioară atârna de fire, acesta fiind, practic, rupt în două.

Trei persoane au fost rănite în urma impactului, ajungând la spital cu plăgi contuze: șoferul BMW-ului, un gălățean de 37 de ani și doi pasageri, un bărbat din Ianca (20 de ani) și o femeie din Bacău (35 de ani). Unul dintre răniți a suferit policontuzii și chiar și-a pierdut cunoștința.

Și Aurel Gropeneanu a intrat pe poarta spitalului, însă însoțit de polițiști. Afaceristului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, refuzând însă orice investigație medicală.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, însă doar afaceristul se afla sub influența băuturilor alcoolice. Mai exact, Gropeneanu avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cine e Aurel Gropeneanu?

Aurel Gropeneanu a devenit cunoscut opiniei publice în 2005, când o firmă pe care o deține, respectiv Gropeneanu Com S.R.L, a câștigat concesionarea pe 10 ani a Complexului Lacul Blasova, format din 310 ha teren și 375 ha luciu de apă. În 2016, la începutul anului, a avut loc licitația pentru concesionarea pe o perioada de 15 ani a complexului din Insula Mare a Brăilei, dreptul de concesiune ajungând tot la Gropeneanu, care a participat cu două societăți, Gropeneanu Com și Micatis Prod.

Concesionar al Lacului Blasova și fermier, Aurel Gropeneanu a intrat, în anul 2017, pe piața asfaltarilor, Micatis Prod, firma pe care o patronează, câștigând licitația pentru efectuarea reparațiilor stradale din municipiul Brăila, respectiv un contract de 1 milion de euro. Apoi, în 2020, „Micatis Prod” SRL a adjudecat și un acord-cadru pentru perioada 2020-2023, cu o valoare de peste 13 milioane de euro.

Practic, timp de trei ani, întreținerea străzilor, trotuarelor și aleilor din municipiu intră în grija firmei lui Gropeneanu, un apropiat al fostului baron Gheorghe Bunea Stancu.

Comentarii