stiri Braila – debraila.ro

GREU DE DEMIS. Canciu, din nou seful invatamantului brailean | Dat afara de Ministerul Educatiei, repus pe functie de instanta. A doua oara!

La mai bine de trei luni de la demitere, Catalin Canciu se intoarce la conducerea Inspectoratului Scolar Judetean, profesorul obtinand in instanta suspendarea ordinului de revocare din functie in urma acordarii calificativului „nesatisfacator” la evaluarea activitatii manageriale. Este a doua victorie bifata in sala de judecata.

„Intr-o tara normala, ar trebui sa ma intorc la ISJ de maine (n.r. astazi), dar din experienta trecuta cred ca va dura vreo 10-15 zile. La demitere merge mai repede… Ma intorc sa-mi fac treaba!”, ne-a declarat Canciu. 

Dupa ce a aflat hotararea judecatorilor, seful repus pe functie al ISJ a postat pe o retea de socializare mesajul „VICTORIE!”, insotit de scorul in batalia cu Ministerul Educatiei, „2-0”.

In fruntea Inspectoratului Scolar Judetean va reveni si Daniela Turcu, fost inspector scolar general adjunct, care a fost demisa si si-a recastigat fotoliul prin metodele din cazul lui Canciu.

Cat timp a lipsit de la varful invatamantului brailean, pe postul de inspector scolar general adjunct, ramas liber dupa demiterea lui Turcu, a fost numit prin detasare unul dintre cei mai vehementi critici ai lui Catalin Canciu, consilierul judetean Viorel Botea, presedinte al Organizatiei Judetene PMP.

In august 2017, Catalin Canciu a fost destituit de Liviu Popa, ministrul Educatiei, „la pachet” cu alti 12 sefi de inspectorate scolare, contestand masura in instanta. O luna mai tarziu, Curtea de Apel Galati a dispus suspendarea ordinului de demitere, recuperandu-si astfel functia.

Comentarii